van der Horst

Berlijn 3: Eindelijk raak voor Oliver Rowland

Oliver Rowland - Nissan e.Dams
Oliver Rowland - Nissan e.Dams
Na twee tweede plaatsen vorig seizoen is het eindelijk raak voor Oliver Rowland. De Brit startte met zijn Nissan op het nieuwe Tempelhof circuit vanop pole en werd eigenlijk nooit bedreigd voor de overwinning. Rowland hield bijna 2 seconden over aan de meet, voor Robin Frijns (Envision Virgin). Voor de derde plaats kregen we nog een pittig duel tussen René Rast (Audi) en André Lotterer (Porsche) waaruit Rast als beste kwam.
Hoewel de race relatief rustig verliep, lieten sommige protagonisten het afweten vandaag. Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) nam de start vrij rustig maar zou nooit in het verhaal voorkomen gezien hij ook nog eens een drive through kreeg, nadat zijn accu teveel gerkoeld werd. Ook Maximilian Günther (BMW) kende pech, hij werd opgehouden door Jérôme D'Ambrosio, waardoor de Duitser in de remmen moest en aangereden werd door Lucas Di Grassi (Audi). Het gevolg was een lekke band. Di Grassi maakte daarna hetzelfde mee. De Braziliaan deed de deur dicht voor Antonio Félix da Costa waardoor hij spinde werd en eveneens een lekke band kreeg. Félix da Costa gaf op aan het einde van de race.

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Voor wie de race wel goed verliep was Rowland. Vanaf de start werd hij nooit bedreigd door Frijns, die op zijn beurt ook een comfortabele voorsprong had op zijn achtervolgers. Voor de derde plek werd het wel een heus tactisch steekspel, waarbij tenslotte alleen Lotterer en Rast overbleven. De Porschist dacht de derde plaats veilig te kunnen stellen, maar de Audi-piloot viel aan op een plaats waar Lotterer het niet verwachtte. In de voorlaatste bocht geraakte Rast voorbij en snelde richting het podium. Voor Stoffel Vandoorne werd het weer een heuse inhaalrace. Zoals we al gewoon zijn van hem schoof hij stelselmatig op, maar verder dan een negende plaats kwam hij niet. D'Ambrosio op zijn beurt, reed een vrij onzichtbare race, met een zestiende plek als eindresultaat.

In de strijd om de vice-titel doet Rowland nu een goede zaak. Voor een derde maal op rij springt een piloot van plaats negen naar plaats twee in de tussenstand. De Brit heeft drie punten voorsprong op Vergne. Achter hen is het gat met Mitch Evans (Jaguar) en Lotterer nu al twaalf punten. Mathematisch kan Vandoorne ook nog vice-kampioen worden, maar met 24 punten achterstand op de Nissan-piloot zal het zeer moeilijk worden. We zullen morgen het antwoord krijgen, tijdens de laatste race van het seizoen.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 12 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 3.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons