van der Horst

Berlijn 3: Maximilian Günther snelste in eerste vrije training

Maximilian Günther - BMW i Andretti Motorsport
Maximilian Günther - BMW i Andretti Motorsport
We zijn aan het laatste gedeelte van het uitputtende drieluik in Berlijn en Maximilian Günther zette de snelste tijd neer tijdens de eerste vrije training op het nieuwe circuit. De Duitser zette met zijn BMW een 1:16.251 op het bord en bleef hiermee Oliver Rowland (Nissan) voor. Het verschil: negen duizendsten. Een verrassende derde was René Rast, die met zijn Audi maar 64 duizendsten moest toegeven op landgenoot Günther.
De eerste vrije training was ineens ook een eerste publieke kennismaking met het nieuwe tracé. Vooral de middelste sector is vrij interessant gezien de bochten snel elkaar opvolgen en de inhaalmanoeuvres vrij gelimiteerd zijn. Dat viel op in de tijden, waar velen zich moesten inhouden omwille van het verkeer en ze niet direct er voorbij konden. Dat was niet het geval voor Günther, die toch al een eerste referentietijd neerzette. Al zal deze nog dalen over de komende dagen.

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Bij de Belgen was Stoffel Vandoorne de snelste, al was het nog geen simpele ochtend. Terwijl de training begon zaten de mecaniciens nog te sleutelen aan zijn wagen en later kloeg de Rumbekenaar ook over onderstuur. Iets wat niet onlogisch is gezien het tracé nu vele bochtiger geworden is tegenover het originele tracé. Hij beëindigde de sessie op een vijftiende plaats met een halve tel achterstand. Jérôme D'Ambrosio eindigde op een negentiende plek.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 12 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 3.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons