van der Horst

Berlijn 3: Maximilian Günther zet de toon in laatste vrije training

Maximilian Günther - BMW i Andretti Motorsport
Maximilian Günther - BMW i Andretti Motorsport
We zijn aan de laatste dag beland in het zesde seizoen van de Formule E, waarbij de piloten nog éénmaal alles zullen geven op het nieuwe Tempelhof circuit. Iemand die de toon zette is Maximilian Günther. De Duitser zette met zijn BMW een tijd van 1:15.091 neer en hield iedereen hiermee toch op een afstand. Antonio Félix da Costa (DS Techeetah) kon nog het dichtste aanleunen met + 0.242 sec, terwijl Oliver Rowland al + 0.350 sec moest toegeven.
Met de laatste dag op de tabellen alvorens het doek valt over het zesde seizoen van de Formule E, zijn er toch nog twee doelen voor een aantal onder hen vandaag: de vice-titel bij zowel de piloten als bij de teams. Dit geldt ook voor Günther en hij is de eerste die in zijn kaarten laat kijken met zijn toptijd. Of de BMW-piloot dit kan evenaren in de kwalificaties is een andere vraag. Nadelig voor de Duitser is dat hij in de eerste groep zal moeten starten en gisteren heeft bewezen dat naarmate de groepen volgen, de tijden serieus naar beneden zakken.

Ook opvallend was dat toch verschillende teams nog een aantal setupaanpassingen maakten tijdens deze sessie. Dit was ook het geval bij Stoffel Vandoorne, waarbij hij een tijdje op twee seconden lag van de beste tijd. Eens de Rumbekenaar buiten kwam, ging zijn tijd naar beneden, maar moest toch acht tienden toegeven op Günther. Hij beëindigde de training op een dertiende plaats. Jérôme D'Ambrosio blijft maar sukkelen op het nieuwe tracé. De Etterbekenaar eindigde negentiende met een seconde achterstand op de Duitser.

Foto: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 13 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 3.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons