van der Horst

Berlijn 3: Oliver Rowland op pole na ongewone kwalificatiesessie

Oliver Rowland - Nissan e.Dams
Oliver Rowland - Nissan e.Dams
Oliver Rowland zal vanavond vanaf de pole-positie starten op het nieuwe Tempelhof Circuit. De Brit reed met zijn Nissan een 1:15.955 en bleef hiermee Robin Frijns (Envision Virgin) en Neel Jani (Porsche) respectievelijk 49 en 97 duizendsten voor. De kwalificatiesessie zelf was nogal vrij ongewoon, en dan vooral de namen van wie zich wisten te plaatsen voor de Superpole, maar het gespreksonderwerp zal ongetwijfeld de eerste kwalificatiegroep zijn.
Voor de top zes verliep het allesbehalve vlot. Terwijl Mitch Evans (Jaguar) en Maximilian Günther (BMW) vaart maakten, waren de overige vier - Jean-Éric Vergne, Antonio Félix da Costa (DS Tcheetah), Sébastien Buemi (Nissan) en Lucas Di Grassi (Audi) - iets te veel naar elkaar aan het kijken. Het gevolg: alle vier kwamen te laat over de meet. Hierdoor konden zij geen tijd op de tabellen zetten en is het nog af te wachten waar zij zullen starten. Hierdoor kregen anderen een kans op de Superpole, maar niet voor Jérôme D'Ambrosio en Stoffel Vandoorne. Beide landgenoten konden hun stempel niet echt drukken en zullen hierdoor vanaf een respectievelijk zeventiende en achttiende plaats starten.

René Rast - Audi Sport Abt Schaeffler
René Rast - Audi Sport Abt Schaeffler
We kregen toch ongewone namen in de Superpole. Voor Jani was het de eerste outing in Superpole, terwijl René Rast (Audi) - snelste in de kwalificatiegroepen -, Alex Lynn (Mahindra) en Tom Blomqvist (Jaguar) als invallers slaagden om door te stoten. De Zwitser kon Blomqvist achter zich houden, maar zag Rowland wel voor hem springen. Frijns kon nog naar plaats twee sprinten, terwijl Rast en Lynn tevreden moesten zijn met plaatsen vier en vijf. Met deze uitslag kan het straks een zeer interessante race worden. We zullen het zien vanaf 19 uur.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 12 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 3.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons