van der Horst

Berlijn: Daniel Abt keert terug naar Formule E met NIO 333

Daniel Abt pakt provisionele pole in Berlijn
Daniel Abt pakt provisionele pole in Berlijn
Nadat hij iets meer dan een maand geleden ontslagen werd door Audi keert Daniel Abt al terug naar de Formule E. Vandaag bevestigde NIO 333 Formula E Team immers dat de Duitser als vervanger zal optreden tijdens de laatste zes wedstrijden van het huidig seizoen naast Oliver Turvey nadat Ma Qing Hua verstek moest geven vanwege de huidige coronacrisis.
Oliver Turvey - NIO 333
Oliver Turvey - NIO 333
Voor het team was de keuze voor Abt snel gemaakt. Nochtans kon het ook jongeling Daniel Cao als invaller inzetten, maar gezien de ervaring van de Duitser konden zij niet anders dan hem het stuur aan te bieden. Hierdoor keert Abt sneller terug in het veld dan verwacht, nadat hij eind mei ontslagen werd wegens een controversieel incident tijdens de Formula E Race at Home Challenge. De Duitser excuseerde zich daarna uitgebreid aan de fans, maar de relatie tussen hem en Audi was toen al voorbij. Nu keert Abt terug naar de Formule E, hetzij maar tijdelijk, er werd namelijk al bevestigd dat Ma Qing Hua ook volgend seizoen één van de piloten van het NIO 333 team zal worden.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 1 juli 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 1.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons