van der Horst

Berlijn: Derde overwinning voor Caca Bueno in Jaguar I-Pace eTrophy

Caca Bueno
Caca Bueno
Nadat Caca Bueno voor de vierde keer dit seizoen de pole pakte, zette hij deze voor een derde maal om in een overwinning. De Braziliaan werd onder druk gezet door teamgenoot Sergio Jimenez, maar kon uiteindelijk zonder problemen naar de overwinning rijden. Op het laagste podiumtrapje eindigde de Nieuw-Zeelander Simon Evans, die van start tot finish beide Brazilianen volgde.
  • Skylimit Events
Start 2019 I-Pace eTrophy Berlin
Start 2019 I-Pace eTrophy Berlin
Voor het kampioenschap liggen de kaarten ditmaal beter voor Sérgio Jimenez. Dankzij zijn tweede plaats en gezien concurrent Bryan Sellers pas vijfde werd, pakt de Braziliaan de leiding over met 8 punten voorsprong op de Amerikaan. Met de derde overwinning schuift Bueno op naar plaats drie, voor Evans. In de Pro-Am kon Bandar Alesayi het kampioenschap al binnen halen, maar door dat hij aangereden werd door Katherine Legge moest de Saoedi-Arabiër vroegtijdig de race staken met schade aan het wiel rechtsachter. De overwinning ging naar de Chinees Yaqi Zhang na een lang gevecht met de française Célia Martin. Alesayi blijft nog comfortabel aan de leiding in het klassement.

Voor de volgende race in de I-Pace eTrophy is het wachten tot New York in juli. Daar zullen zij hun laatste twee races afwerken en zullen we weten wie de eerste I-Pace eTrophy kampioen zal worden.

Foto's: Jaguar Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 26 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons