van der Horst

Berlijn: Dilbagh Gill test positief op COVID-19

Dilbagh Gill
Dilbagh Gill
Vandaag is het de eerste dag alvorens de Formule E de marathon van zes races in negen dagen gaat afwerken. De organisatie liet nu al weten dat zij volop de mensen test op COVID-19. Sinds maandag zijn er 1421 mensen getest, waarvan er twee positief waren. Hoewel de Formule E geen namen lost, kunnen we naar alle waarschijnlijkheid toch één naam bevestigen: Dilbagh Gill, teammanager van Mahindra Racing.
  • STX Motorhomes
Gill kwam enkele weken geleden over van zijn woning in Boston naar Londen, waar het team zijn basis heeft, vooraleer hij richting Berlijn trok. Hoewel de goedlachse Indiër geen merkbare symptomen vertoont, zal hij al zeker tot woensdag in quarantaine moeten blijven. Dan zal hij opnieuw getest worden. In de tussentijd zal Toni Cuquerella, een voormalig technisch directeur bij verschillende Formule 1-teams, de taken ad interim overnemen.

Roger Griffiths
Roger Griffiths
Ook de andere teams hebben hun voorzorgsmaatregelen genomen, zoals BMW i Andretti Autosport teambaas Roger Griffiths verklaarde tijdens de persconferentie. "Wij hebben op dit moment mensen zitten op hotel voor het geval iemand moest uitvallen, al hopen wij hen niet te moeten gebruiken. Daarnaast hebben we ook nog een reserve-piloot die klaar is om in te vallen moest het nodig zijn en gezien München - de thuisbasis van BMW - niet veraf is, kunnen we altijd mensen laten overbrengen indien nodig. We hebben geprobeerd om aan alles te denken.".

Foto's: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 4 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 1.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons