van der Horst

Berlijn: Edoardo Mortara eindigt seizoen met wervelbreuk

Edoardo Mortara
Edoardo Mortara
Edoardo Mortara heeft een op zijn minst speciaal seizoen achter de rug. In het openingsweekend moest de Zwitser nog de tweede race laten vallen na een zware crash tijdens de vrije training. Mortara kon zich toch nog in de titelstrijd mengen en was gisteren nog één van de vier kanshebbers op de titel. Helaas voor de Venturi-piloot was de droom snel voorbij, nadat hij op Mitch Evans was geknald en moest opgeven. Uiteindelijk hield Mortara nog een wervelbreuk over aan de crash.
  • Prospeed Competition
Bij de start van de race raakte Evans maar tien centimeter vooruit, voor zijn wagen compleet stopte. De meeste rijders konden de Jaguar ontwijken, maar Mortara merkte hem net te laat op en knalde met een kracht van 26G los op de bolide van de Nieuw-Zeelander. Hoewel beide piloten zelf uit hun wagen klauterden en op eigen kracht naar hun pitbox wandelden, drong men toch nadrukkelijk aan bij de Zwitser om een medische controle te laten uitvoeren.

Dat bleek de juiste keuze, want Mortara hield er uiteindelijk een microfractuur in zijn vierde wervel aan over. En zo begon en eindigde zijn seizoen in het ziekenhuis. Mortara sloot uiteindelijk wel het seizoen af als vicekampioen, na de nieuwe wereldkampioen Nyck de Vries.

Foto: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op maandag 16 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 2.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons