van der Horst

Berlijn: Felipe Drugovich topt de rookie-testen

Alle piloten voor de Formule E Rookie testen
Alle piloten voor de Formule E Rookie testen
Voor het eerst sinds 2020 werd er in de formule E weer een rookie-test georganiseerd tijdens het seizoen. Na twee intense racedagen mochten maandag 23 piloten zich uitleven op het Tempelhof Circuit in Berlijn. Op het einde van de dag was het Felipe Drugovich die de snelste tijd achter zijn naam had staan. De Braziliaan, die uitkwam voor Maserati, bleef een tiende seconde voor op de jonge Victor Martins (Nissan), terwijl Zane Maloney (Avalanche Andretti) de derde tijd van de dag realiseerde.
De uittredend kampioen Formule 2 was nochtans in de voormiddag niet bij de snelste tijden. Deze realiseerde hij pas in de namiddag, net zoals Martins en Maloney trouwens. Eigenlijk was het tijdens de eerste helft van de dag Sheldon van der Linde zelfs diegene die bovenaan de tabellen stond. De BMW-fabriekspiloot heeft nochtans, overigens net zoals zijn broer drie jaar terug, geen enkele ervaring met éénzitters. Dat bleek later op de namiddag toen hij schade opliep en daardoor amper aan rijden toekwam. Uiteindelijk eindigde hij met de Jaguar toch nog op een degelijke vijfde plaats, achter Luca Ghiotto (Nissan).

Daniil Kvyat mocht ook proeven van de elektrische racewagens en eindigde met de NIO 333 op een tiende plek. Will Stevens, die met de wagen van Stoffel Vandoorne de baan op mocht, eindigde dan weer als veertiende. Tot slot moesten ook de plannen lichtjes gewijzigd worden bij Envision Racing. De wagen van Sébastien Buemi kon niet gebruikt worden vanwege een inspectie voor schade en zo moesten Jack Aitken en Jonny Edgar de winnende wagen van Nick Cassidy delen. Gezien Edgar in de namiddag maar welgeteld elf rondjes kon rijden besloot hij de test als laatste.

Foto: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op maandag 24 april 2023.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons