van der Horst

Berlijn: Formule E maakt de drie circuits bekend

Start 2019 Berlin E-Prix
Start 2019 Berlin E-Prix
Nog iets meer dan twee weken vooraleer we de laatste rechte lijn in gaan inzake het zesde seizoen van de Formule E. Op negen dagen tijd zullen alle 24 piloten zes wedstrijden afwerken in Berlijn. Om de wedstrijden toch nog interessant te maken, komt de organisatie met drie verschillende circuits op de proppen waarop men telkens tweemaal over zal racen. Het eerste tracé dat men aandoet op 5 en 6 augustus is de omgekeerde versie van het huidige circuit.
Op woensdag 5 augustus begint men in de ochtend aan de eerste trainingen op het eerste circuit dat de piloten voorgeschoteld zullen krijgen. Beginnen doen ze op de omgekeerde versie van het huidige tracé. Dit betekent dat zij dus een lange aanloop zullen krijgen richting de eerste bocht om dan te eindigen met een lange rechtse afdraaier. Tijdens het weekend van 8 en 9 werken zij hun twee wedstrijden af op het "normale" circuit. Voor de finale op 12 en 13 augustus heeft de organisatie een aantal extra chicanes ingevoerd. Hierdoor komen er zes bochten bij die zich vooral in het tweede gedeelte van het circuit bevinden.

Na deze zes manches zullen we de nieuwe kampioen kennen van de Formule E, waar Antonio Félix da Costa voorlopig de leider is in de tussenstand. Foto: Formula E



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons