van der Horst

Berlijn: Maximilian Günther gediskwalificeerd na eerste race

Maximilian Günther - BMW i Andretti Motorsport
Maximilian Günther - BMW i Andretti Motorsport
Na de uiterst interessante race van gisterenavond in Berlijn kreeg Maximilian Günther toch nog een een koude douche. De Duitser zou in de race meer kilowatt per uur gebruikt hebben dan opgelegd was. Met deze inbreuk op het reglement konden de stewards niet anders dan de Duitser diskwalificeren. Hiermee verliest hij zijn vier punten nadat hij gisteren als achtste over de finish reed.
René Rast - Audi Sport Abt Schaeffler
René Rast - Audi Sport Abt Schaeffler
Het verlies van punten voor Günther is een goede zaak voor Stoffel Vandoorne. De Rumbekenaar lag twee punten achter op de Duitse BMW-piloot, maar door deze beslissing ligt Günther nu twee punten achter op Vandoorne en schuift de Mercedes-piloot op naar een vierde plaats. Ook goed nieuws voor nieuwkomer René Rast. De Audi-piloot eindigde gisteren nog als elfde en scoorde dankzij het schrappen van Günther uit de uitslag zijn eerste punt in de Formule E.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 6 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 1.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons