van der Horst

Berlijn: Maximilian Günther snelste in vrije training 2 – Stoffel Vandoorne top vijf

Maximilian Günther - Maserati MSG Racing
Maximilian Günther - Maserati MSG Racing
Onder een stralende ochtendzon in Berlijn is het Maximilian Günther die de snelste tijd reed tijdens de tweede vrije training. De Duitser was de betere nog voor de meesten hun tijd probeerde te verbeteren, maar in zijn laatste ronde deed hij er nog een schepje bovenop in zijn Maserati. Hiermee bleef hij zowel Nick Cassidy (Envision Racing) als Jean-Éric Vergne (DS Penske) voor. Ook Stoffel Vandoorne deed het weer goed en reed een vijfde tijd.
Het voornaamste feit van deze sessie gebeurde al na tien minuten. Oliver Rowland (Mahindra) verremde zich bij het aansnijden van de eerste bocht en gleed zo rechtdoor de barrières in. Gezien de Brit zijn wagen niet meer aan de praat kreeg, moest de sessie even geneutraliseerd worden om de gestrande Mahindra weg te takelen. Ook voor velen kon men een goede tijd op het einde van de training vergeten, nadat Mitch Evans (Jaguar) stil viel net na bocht vier en zo de gele vlag uitkwamn.

Stoffel Vandoorne - DS Penske
Stoffel Vandoorne - DS Penske
Het is opvallend dat de DS-aangedreven wagens het goed doen op de betonnen tarmac van het Tempelhof Circuit, gezien drie van de vier wagens in de top vijf eindigden. Bij Mahindra is er dan een klein lichtpuntje nadat men gisteren niet verder geraakte dan een veertiende plek, met dank aan Lucas Di Grassi, die deze ochtend zevende reed. Nu is het aftellen naar de kwalificaties, die zullen starten om 10:40 uur.

Foto's: Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 22 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 1.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons