van der Horst

Berlijn: Mercedes trekt met zwarte livery richting finale

Zwarte Mercedes-Benz EQ Silver Arrow 01
Zwarte Mercedes-Benz EQ Silver Arrow 01
Volgende week start de finale van de Formule E in Berlijn en naast de vele wijzigingen die tot nu toe al doorgevoerd werden, zal nu ook Mercedes een wijziging aanbrengen. Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries zullen namelijk met een zwarte livery aantreden in plaats van het gebruikelijke zilver, ook hier om het nog steeds bestaande racisme aan te kaarten. Hiermee volgt het Formule E-team het voorbeeld van het Mercedes F1-team, dat sinds de start van het seizoen in Oostenrijk deze kleurschakering hanteert.
  • Circuit Zolder
Sinds het voorval in Amerika en de daarop volgende Black Lives Matter betogingen, besloot de Duitse constructeur om in de Formule 1 met een zwarte livery aan te treden om racisme en discriminatie in de wereld aan te kaarten. Ook het Mercedes-Benz EQ Formula E Team volgt deze weg en zal dus de laatste zes races aantreden met een in een gelijkaardige zwart getooide wagen, waarop eveneens de leuze End Racism zal prijken. Of Vandoorne en de Vries net als hun collega's ook een andere overall zullen aanhebben, is nog niet geweten.

Foto: Mercedes-AMG

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 29 juli 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 1.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons