van der Horst

Berlijn; ook Ma Qing Hua moet verstek geven

Ma Qing Hua
Ma Qing Hua
Deze maand is het al vrij hectisch geweest in de paddock van de Formule E. De aangepaste kalender werd voorgesteld en zowel Audi als Mahindra moesten halsoverkop naar een vervanger zoeken. Daar komt nu zelfs een derde team bij. NIO 333 Team moet namelijk ook op zoek naar een tijdelijke vervanger aangezien Ma Qing Hua verstek moet geven voor de seizoensfinale in Berlijn.
De Chinese piloot heeft het nog niet gemakkelijk gehad sinds heel deze coronacrisis uitbrak. Hua was zelfs tijdens de race in Mexico City eerder afgereisd om vrijwillig in quarantaine te gaan. Ook voor de races in Berlijn moet hij nu verstek laten gaan vanwege het virus, al stoppen daar de problemen nog niet voor het NIO 333 Team. Gezien zij ook een Chinees team zijn, zullen er eveneens veel personeelsleden moeite hebben om af te reizen naar de Duitse hoofdstad.

Nelson Piquet Jr.
Nelson Piquet Jr.
Hierdoor komt er weer - tijdelijk - een plek vrij in de Formule E en is het gissen wie zijn plaats zal innemen. Volgens The Race zouden er twee kanshebbers zijn: Nelson Piquet Jr. en... Daniel Abt. Hoewel beide heren de nodige ervaring hebben om met deze wagens aan de slag te kunnen, heeft hun reputatie wel een deuk gekregen. Piquet Jr. was nog de allereerste kampioen van de Formule E - overigens met één van de voorlopers van NIO 333 - maar haalde sindsdien dat niveau niet meer, waardoor hij in samenspraak met Jaguar zijn contract ontbond vorig seizoen. Daniel Abt zijn verhaal is recenter met het ontslag bij Audi na het incident tijdens de Formule E Race at Home Challenge. Af te wachten wie Vincent Wang zal kiezen.

Foto's: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 30 juni 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 1.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons