van der Horst

Berlijn: Stofel Vandoorne "We doen het op dit moment nog niet zo slecht"

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
We moeten eerlijk zijn: Stoffel Vandoorne beleeft tot nu toe niet het beste seizoen ooit. Tijdens de aanloop naar de Berlijn E-Prix kon Autosport.be met de uittredend kampioen even terugblikken op zijn eerste seizoenshelft, vooruitkijken naar wat er dit weekend komt en kijken naar het leerproces over de nieuwe wagen. Daarin was Vandoorne steeds zeer eerlijk in zijn analyse en hij hoopt de situatie natuurlijk recht te zetten op zijn "geliefde" Tempelhof circuit.
Stoffel Vandoorne - DS Penske
Stoffel Vandoorne - DS Penske
"Het is een moeilijke start geweest van het seizoen, maar de laatste paar wedstrijden begint het toch wel een stuk beter te gaan. In het begin van het jaar heeft gans het team geen goede job gedaan bij het begrijpen van de banden, beter hoe dat we het maximale er uit moesten halen. Daar hebben we toch wel een grote stap vooruit gezet en de kwalificaties beginnen dan ook beter te gaan, maar we hebben nog wat werk te doen in de wedstrijden."

"Maar het is ook een leerproces, gezien dit een totaal andere wagen is tegenover die van de vorige generatie. Op dit moment is er nog geen enkele piloot in geslaagd om van de polepositie te winnen. Als je dan kijkt naar andere kampioenschappen, waar als je de pole hebt, het werk al voor 90% gedaan is. Dan moet je gewoon een goede start nemen en meestal kun je de wedstrijd dan winnen. Maar Formule E is veel strategischer dan dat. Vooral de drag doet enorm veel. Door achter je tegenstanders te rijden win je enorm veel energie, wat je dan op het einde van de wedstrijd kan gebruiken tegen diezelfde tegenstanders."

Stoffel Vandoorne - DS Penske
Stoffel Vandoorne - DS Penske
"Al doen we het op dit moment nog niet zo slecht.. Als je kijkt naar Saõ Paulo lijkt het op papier een mindere wedstrijd als je van polepositie naar zesde afzakt. Maar eens je aan de leiding rijdt, heb je het moeilijk. En in Brazilië wou niemand mij voorbij rijden om de leiding over te nemen. Maar oké, we zullen zien wat we hier in Berlijn kunnen doen. Historisch gezien is dit voor mij altijd al een goed circuit geweest. Ik heb hier altijd al goede resultaten gereden en dat geeft mij vertrouwen voor dit weekend." Dat bleek uiteindelijk al direct te kloppen, gezien de Rumbekenaar tijdens de eerste vrije training de snelste tijd reed. We duimen alvast mee tijdens de rest van het weekend.

Foto's: Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 21 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 1.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons