van der Horst

Berlijn: Stoffel Vandoorne kampioen na winst Oliver Rowland

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
In de laatste manche van de Formule E Race at Home Challenge trokken alle piloten (virtueel) richting Berlijn. Oliver Rowland (Nissan) pakte de pole en zette deze om in de overwinning, maar de echte strijd ging tussen Pascal Wehrlein (Mahindra) en Stoffel Vandoorne (Mercedes) om de titel. Net voor de wedstrijd van start ging, was er een verschil van 14 punten tussen beide heren. Uiteindelijk zou Vandoorne met de titel gaan lopen, ondanks (of dankzij) een tik van Sébastien Buemi (Nissan).
Oliver Rowland
Oliver Rowland
Nadat Rowland vorige keer in Berlijn nog won, ging hij nu door op zijn elan door zowel Wehrlein als Vandoorne te verslaan in de kwalificaties. Hierdoor was het bij de start uitkijken naar wat beide heren gingen doen. Vandoorne probeerde Wehrlein te passeren, maar deze pareerde de dreiging in de eerste bochten. De Duitser leek na de eerste twee bochten de tweede plaats te claimen, totdat de meute achter hem er anders over besliste. Buemi - die aangetikt werd door Edoardo Mortara (Venturi) - tikte Vandoorne aan, waardoor hij op zijn beurt de zijkant van Wehrlein raakte. Hierdoor ging de Duitser aan het spinnen, terwijl de Rumbekenaar de tweede plaats kon behouden.

Wehrlein dus op achtervolgen aangewezen, maar het zou uiteindelijk een nutteloze zaak worden. De Duitser kwam niet verder dan een tiende plaats, waardoor Vandoorne zich de eerste kampioen van de Race at Home Challenge mag noemen. Rowland zou uiteindelijk nog als derde in de eindstand finishen, met vier punten voorsprong op Maximilian Günther. In de Challenge series was de afgelopen acht wedstrijden Kevin Siggy de meest dominante simracer. De Nederlander mocht hierdoor vanaf de eerste plaats starten en kon deze zonder problemen vasthouden. Hierdoor wint hij een rit met een Formule E-wagen tijdens een raceweekend.

Foto's: Formula E - Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 7 juni 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons