van der Horst

Berlijn: Stoffel Vandoorne snelste tijdens eerste vrije training

Stoffel Vandoorne - DS Penske
Stoffel Vandoorne - DS Penske
Tijdens de eerste vrije training voor de Berlin E-Prix reed Stoffel Vandoorne de snelste tijd van de sessie. De Rumbekenaar was steeds bovenaan de tabellen te vinden in zijn DS Penske, toen hij in de laatste ronde de snelste chrono neerzette. Hij bleef Jake Dennis (Avalanche Andretti) voor met 85 duizendsten van een seconde en Maximilian Günther (Maserati), met 88 duizendsten.
Over het algemeen vielen er geen incidenten te betreuren tijdens deze training. Alleen Edoardo Mortara (Maserati) verremde zich in bocht vier, waardoor hij rechtdoor schoot in de barrières. De Zwitser kwam er met de schrik en kapotte voorvleugel op zijn wagen van af. Dan was er een compleet ander verhaal voor Vandoorne. Al van bij de start van de training zat hij steeds bovenaan en op het laatste nippertje snoepte hij de snelste tijd van Dennis af.

Hiermee zit de eerste van drie dagen er op in de Duitse hoofdstad. Morgen om 8 uur begint de tweede vrije training op het Tempelhof Circuit.

Foto: Thomas Smets
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 21 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 1.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons