van der Horst

Berlijn: Trekt DS Techeetah het laken helemaal naar zich toe?

2019 Monaco E-Prix
2019 Monaco E-Prix
Na een amusante manche in Monaco is het tijd voor een klassieker op de kalender van de Formule E: de Berlijn E-Prix. Het seizoen komt stilaan op zijn einde en er zijn nog maar maximum 116 punten te verdienen. Iemand die sterker uit Monaco terugkwam is Jean-Éric Vergne die de cyclus van verschillende winnaars eindelijk doorbrak en uit is op een tweede titel. Al zal hij toch moeten uitkijken voor zijn dichtste concurrent in de vorm van een sterke ploegmaat André Lotterer. Trekt DS Techeetah het laken helemaal naar zich toe of zullen de andere teams er nog een stokje voor steken?
Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Als er iets is wat het Frans-Chinese team niet had gedacht in het begin van het seizoen, dan was het wel hoe goed zij er voor staan in het kampioenschap. Op dit moment bezetten Vergne en Lotterer de eerste twee plaatsen en hebben ze tevens ook de leiding in het klassement. Natuurlijk doemen er dan ook verhalen op: als zij tot New York één en twee blijven, wie mag er dan kampioen worden: de huidig kampioen of zijn ploegmaat? Dit gezegd zijnde veranderd er voor Vergne niets in hun relatie, zo verklaarde hij aan autosport.com: "We zijn goede vrienden. Op de baan doen we ons werk en is er geen vriendschap, maar er is een wederzijds respect voor elkaar en dat is het belangrijkste."

António Félix da Costa - BMW i Andretti Motorsport
António Félix da Costa - BMW i Andretti Motorsport
Toch zullen er veel dit weekend met het mes tussen hun tanden er alles aan doen om terug dichter bij de koppossitie te zitten. De twee grootste verliezers waren twee met een Duitse aandrijving: Antonio Félix da Costa en Robin Frijns. Vooral bij de Portugees kwam de diskwalificatie na de race hard aan, waardoor hij tegen een achterstand van 12 punten op ziet. Doch blijft hij wel strijdvaardig om elk punt binnen te halen en zal dus zich niet laten kennen in Berlijn. Hetzelfde verhaal voor Robin Frijns, die zich graag nog wil mengen in de titeldebatten.

Lucas Di Grassi
Lucas Di Grassi
Iemand die zich ook wil tonen is Lucas di Grassi en Audi. Het merk met de vier ringen was een dominant gegeven in de editie van vorig jaar, en dat is de Braziliaan nog niet vergeten: "We hebben goede herinneringen na vorig jaar en voor zover de competitie gaat ben ik vrij zeker: we kunnen races winnen. Met een goede kwalificatie en een botsvrije race zijn we zeker kandidaten voor de overwinning.". Met deze vier teams kunnen we al zeker zijn een interessante wedstrijd, al is deze nog gevuld met twee enkelingen die zowel naar de titel en/of naar een overwinning snakken: Mitch Evans en Oliver Rowland.

Mitch Evans
Mitch Evans
Dat Evans bijna rond is met Jaguar en toch nog het vertrouwen krijgt van de Britse constructeur, kan hem helpen in de strijd om de titel. Parijs was niet wat hij verwachtte, maar kon in Monaco 8 belangrijke punten pakken waardoor de Kiwi nog steeds in de running blijft. Zijn eerste overwinning heeft hij eindelijk binnen, dus alles wat hij nu kan pakken is bonus, inclusief een eventuele titel. Als laatste mogen we ook Oliver Rowland niet vergeten. De Britse rookie zat nu al tweemaal dichtbij een overwinning, maar moest dit seizoen toch al met veel pech afrekenen. Voor de titel zal misschien een brug te ver zijn, maar een overwinning daarentegen. Kortom, u mag er zeker van zijn: met zo'n tegenstand zal DS Techeetah het niet cadeau krijgen.

Foto's:Formula E - Kurt VanhoenackerSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 23 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons