van der Horst

Berlijn: Wie wordt de nieuwe kampioen?

Start 2020 Marrakesh E-Prix
Start 2020 Marrakesh E-Prix
Zes races in negen dagen op drie verschillende circuits. Dat rest het zesde seizoen van de Formule E alvorens we een nieuwe kampioen mogen kronen. Nog voor de hele pandemie toesloeg in Europa, waren er al vijf races afgerond met vijf verschillende winnaars. De kans op een herhaling, is niet gering. Iedereen begint vanaf nul na deze verplichte pauze en er liggen terug opportuniteiten voor zij die de titel ambiëren. Een overzicht van de voornaamste kanshebbers op de titel.
Antonio Félix da Costa
Antonio Félix da Costa
40 punten, dat is het verschil tussen de eerste - Antonio Félix da Costa - en de elfde - Sébastien Buemi - in de tussenstand. Wat daartussen zit zijn namen die dit seizoen toch al op de één of andere manier gekleurd hebben. De manier waarop de Portugees in Marrakesh richting de overwinning reed, kwam in de zes seizoenen Formule E weinig voor. Voor Félix da Costa een beetje een revanche na vorig seizoen, maar het is afwachten hoe hij de volgende negen dagen verteert en vooral: kan hij zijn leidersplaats vasthouden?

Mitch Evans - Jaguar Panasonic Racing
Mitch Evans - Jaguar Panasonic Racing
Naaste tegenstander op dit moment is Mitch Evans, die dominant richting de overwinning reed in Mexico City. Het konden zelfs twee zeges zijn, ware het niet dat hij problemen kreeg in Santiago, terwijl de Jaguar-piloot comfortabel aan de leiding lag. Het verschil mag 11 punten zijn, maar de Nieuw-Zeelander zal er alles aan doen om op het hoogste schavot te staan volgende week donderdag. De Kiwi moet achter zich in de eerste plaats beide BMW-piloten vrezen. Zowel Alexander Sims als Maximilian Günther hebben een overwinning op hun conto, maar hun seizoen wordt vooral getekend door onregelmatige resultaten. Een werkpunt voor de komende zes races, wil er één van de twee toch de titel binnenhalen. Iemand die we ook nog niet mogen vergeten is tweevoudig kampioen Jean-Éric Vergne. Net zoals vorig seizoen kende hij ook nu geen al te beste start van het seizoen, maar we weten hoe het vorig jaar eindigde.

Stoffel Vandoorne - Mercedes-Benz EQ Formula E
Stoffel Vandoorne - Mercedes-Benz EQ Formula E
En wat met de Belgen? Dan heeft Stoffel Vandoorne toch de beste kansen. De Mercedes-piloot hangt op een gedeelde vijfde plaats met Lucas di Grassi en de komende dagen moet voor de Formula E Race at Home Challenge-kampioen regelmaat belangrijk worden. Wat wel in zijn voordeel speelt, is dat hij snel is tijdens een kwalificatierondje, al heeft hij tijdens de eerste manche pech dat hij in de eerste - of slechtste - kwalificatiegroep zit. Voor Jérôme D'Ambrosio daarentegen liggen de kaarten veel slechter. Drie punten in vijf wedstrijden is niet veel. Daarnaast werd het team niet gespaard van de nodige pech, met het plotse vertrek van Pascal Wehrlein als grootste verlies. Voor de pasgetrouwde Etterbekenaar is strijden voor een overwinning dé uitdaging om het seizoen toch in schoonheid af te sluiten.

Foto's: Kurt VanhoenackerSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 4 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings Berlijn 1, Berlijn 2 en Berlijn 3.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons