van der Horst

Bern: Pascal Wehrlein besluit de tweede vrije training als snelste

Pascal Wehrlein
Pascal Wehrlein
In de tweede en laatste vrije training voor de Bern E-Prix was het Pascal Wehrlein die met zijn Mahindra bovenaan eindigde. De Duitser reed in de laatste minuten een 1:19.118 en bleef hiermee de DS Techeetah's van André Lotterer en Jean-Éric Vergne voor. Dat de deelnemers in de tweede sessie gewaagd waren aan elkaar zagen we aan de tijden. De top vier eindigde binnen een tiende van een seconde van elkaar en de top acht binnen twee tienden.
  • Shopa
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Tijdens de tweede sessie viel het op dat de meeste piloten echt richting snelheid aan het werken waren. Hierdoor waren er velen die hun rempunt misten en zo rechtdoor schoten van de baan. Bij de Belgen was het Stoffel Vandoorne die zich weer liet opmerken qua snelheid. De Rumbekenaar kon zich in zijn laatste snelle rondje opwerken tot een tweede plaats, maar na de finale doortocht eindigde hij pas op een achtste plek. D'Ambrosio hield zich meer afzijdig van het tumult en dat beek ook aan zijn tijd. De Etterbekenaar eindigde op negen tienden van zijn ploeggenoot en bestreek hiermee de 16de plaats.

De volgende sessie op het programma is de kwalificatiesessie met aansluitend de Superpole. Deze zal van start gaan om 13:30 uur.

Foto's: Mahindra Racing - Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 22 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bern.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons