van der Horst

Bernhard ten Brinke herenigd met Tom Colsoul richting Dakar 2020

Bernhard ten Brinke - Toyota
Bernhard ten Brinke - Toyota
De Nederlander Bernhard ten Brinke, tijdens de laatst verreden editie van de Dakar nog gekoppeld aan Xavier Panseri, kiest om zijn carrière met Toyota Gazoo Racing verder te zetten met onze landgenoot Tom Colsoul waarmee hij reeds eerder onderweg was. Via een volledige wedstrijdkalender hoopt het duo optimaal aan de start te komen van de Dakar Rally 2020.
Gedurende het seizoen 2019 zal het Nederlander-Belgische duo over de hele wereld rally’s rijden met de Toyota Hilux van Toyota Gazoo Racing. “Ervaring is belangrijk in deze sport. Net als het opbouwen van automatismen; zowel als rijder als in het samenspel met mijn navigator”, motiveert Bernhard ten Brinke de belangrijke keuze.
 
Tom Colsoul & Bernhard ten Brinke
Tom Colsoul & Bernhard ten Brinke
Bernhard ten Brinke zag dit jaar niet de finish van de Dakar en dat ligt zwaar op de maag van de snelle Nederlander die in het verleden reeds samen reed met Tom Colsoul tot onze landgenoot tijdens de laatste twee edities langszij de Pool Przygonski ging zitten. Ten Brinke is trouwens nog steeds de enige Nederlander die een etappe wist te winnen met een wagen in de Dakar.

Van 21 tot en met 26 februari start het nieuwe avontuur van Bernhard en Tom in de Manateq Qatar Cross Country Rally. Dit is de eerste ronde van de World Cup for Cross Country Rallies, het WK waaraan de Toyota-equipe zal deelnemen.
 
“Ik ben blij dat Tom heeft toegezegd om weer bij mij in de auto te stappen voor een meerjarige samenwerking”, vertelt Bernhard. “Wij hebben in 2014 en 2015 prettig en succesvol samengewerkt en zijn ondertussen allebei gegroeid als sportman. Om successen te kunnen boeken in de off road rallysport en specifiek in de Dakar Rally is een navigator van wereldklasse als Tom absoluut een must.”
 
“Ik ben dankbaar dat Bernhard me de kans heeft gegeven om mee te bouwen aan dit meerjarenproject. Ik ga het met beide handen aanpakken”, stelt Tom Colsoul. “Ik ben ervan overtuigd dat we nu allebei verder zijn dan in onze vorige periode samen. De Qatar Cross Country Rally is meteen een mooie start. Het is qua navigatie misschien wel de lastigste rally van het jaar.”
 
In 2014 en 2015 vormden Bernhard ten Brinke en Tom Colsoul ook al een succesvol team in een Toyota Hilux van Overdrive Racing/Hallspeed. De samenwerking bracht de Nederlands/Belgische equipe onder meer de 7e plaats in de Dakar Rally 2015, nog altijd de beste eindklassering in Le Dakar voor Bernhard ten Brinke.

Foto's: Bernhard ten Brinke Racing
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rally raid op dinsdag 5 februari 2019.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons