van der Horst

Bert en Stienes Longin en Christoff Corten met #TheRocket11 voor Belcar-titel

Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
Bert en Stienes Longin staan samen met Christoff Corten te trappelen van ongeduld om aan de editie 2020 van het Belcar Endurance Championship te beginnen. En met reden: de Norma M20 van Krafft Racing, ondertussen liefkozend #TheRocket11 gedoopt, ziet er beter uit dan ooit. Het trio is helemaal klaar om een gooi te doen naar de Belgische titel.
Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
Er bestaat wellicht een wetenschappelijke term voor, voor het fenomeen dat hoe meer ervaring men heeft, hoe groter de ambitie wordt. Hoe dat verschijnsel ook heet, het wordt in ieder geval belichaamd door Bert Longin. Voor het Belcar-seizoen 2020 heeft de Leuvenaar de lat heel hoog gelegd.

“Ik wil voor de zevende keer de 24 uur van Zolder winnen (en zo alleen recordhouder worden, red.) en samen met mijn zoon Stienes en Christoff Corten de algemene Belcar-titel veroveren”, klinkt het zonder omwegen bij Longin. “Voor Zolder hebben we ons nu al opnieuw verzekerd van de diensten van Giorgio Maggi – never change a winning team, weet je wel.”
“Vorig jaar waren we met de Norma van Krafft Racing al heel dicht bij de Belcar-titel, maar kleine tekortkomingen deden er ons in extremis naast grijpen,” vervolgt Longin. “We hebben er alles aan gedaan om die probleempjes afgelopen winter weg te werken.”

Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
Eén en ander zorgde voor een shuffle binnen het Krafft Racing team. Stéphane Krafft is nog steeds van de partij, maar de eigenlijke rol van team manager wordt opgenomen door Frank Thuriaux en Hans Saenen. De jarenlange rechterhand van Bert Longin moet zich vooral over de o zo belangrijke racestrategie ontfermen.

Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
“We hebben vorig jaar gezien dat strategie het verschil kan maken tussen winst en verlies”, aldus Saenen. “Na 25 jaar in het vak weet ik ondertussen ook dat het soms niet makkelijk is om een rijder te overtuigen om vroeger dan voorzien het stuur af te staan, maar als dat punten oplevert die aan het eind van het seizoen voor de titel zorgen, dan moet die knoop worden doorgehakt.”

Ook teameigenaar Stéphane Krafft blikt vol ambitie vooruit: “Na een ongelooflijk seizoen in 2019 wou ik zeker opnieuw met dezelfde rijders aan de slag. Het niveau van de Belcar ligt heel hoog, en ik was ook onder de indruk van de inspanningen van de organisatie. Ik kijk er al naar uit!”

En dan is er nog de auto. Nog steeds een Norma M20, maar dit jaar staat die in een opvallende Belgische driekleur. “Dit is een Belgisch project, ja”, legt Longin uit. “Belcar is een nationaal kampioenschap, met een Belgische titel aan het eind, en als ambassadeur van Circuit Zolder vind ik het mijn plicht om die nationale uitstraling extra in de verf te zetten.”
Afspraak tijdens het laatste weekend van april, voor de openingsmanche van het Belcar Endurance Championship op Circuit Zolder!

Persbericht Longin



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 9 maart 2020.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons