van der Horst

6H Spa: Nabeschouwing Bert Longin

De eerste manche van de nieuwbakken Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, dit weekend verreden op het immer mooie Circuit van Francorchamps, is uitgedraaid op een teleurstelling voor Bert Longin en Frank Beliën. Het raceformat van 2 sprints van 25 minuten en een lange race met rijderswissel van 50 min, bleek na de goede kwalificaties een kolfje naar de hand van de First Motorsport-Porsche, maar het lot besliste enigzins anders.
Nadat Frank Beliën op vrijdag de eerste sprint voor zijn rekening nam met een mooie 5de plaats, was er zaterdagmorgen de start van de lange race. Bert werd er in de start hard afgetikt door een overenthousiaste concurrent en moest met een zwaar beschadigde bolide proberen de meubelen te redden.
 
"Ik heb zelden zo'n een ondoordacht manoeuvre gezien en ben er dan ook niet over te spreken, gewoon op de rechte lijn na de start word ik vol in de zijkant geramd met een flinke schuiver en een hoop schade als gevolg. Omdat we een aantal belangrijke aërodynamische onderdelen kwijt waren, was het gewoon proberen de race uit te rijden. Een goed resultaat mochten we dan al lang vergeten", legt een ontgoochelde Bert uit.
 
Na het nodige oplapwerk kwam de wagen dan toch aan de start van de laatste sprintrace, maar Bert Longin kon door een zwaar onderstuurde wagen nooit een vuist maken.
 
"Omdat we onze banden hadden vernield met de schuiver, moest ik voor de sprintrace de baan op met banden die duidelijk hun beste tijd hadden gehad en het was echt vechten om de wagen op de baan te houden. Uiteraard hadden we ons debuut in de Porsche GT3 Cup anders voorgesteld, maar ik onthou wel de goede dingen. Mijn teammaat Frank Beliën was duidelijk bij de les en liet zelfs top 3 tijden in zijn race noteren, en dit voor zijn eerste race ooit op Francorchamps. Voor de rest is het team van Jo Jamers heel gedreven met de zaken bezig en kunnen we toch spreken van een goed georganiseerd kampioenschap. Dus we leven hoopvol naar de volgende race toe" aldus een gemotiveerde Bert Longin.
 
De volgende race vind plaats op 20 mei op het Circuit van Zandvoort (NL).

Longin Press  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons