van der Horst

Bert Longin: "Hier hebben we een lange winter keihard voor gewerkt"

Niets dan lachende gezichten bij PK Carsport
Niets dan lachende gezichten bij PK Carsport
Stienes Longin sneed afgelopen weekend het EK NASCAR 2019 aan met een dubbel podium. De Vlaams-Brabander mikt dit jaar op de titel en dus was het zaak om van bij het begin punten te scoren. Longin Junior, die in de zomer zelf vader moet worden, bereidde samen met pater familias Bert Longin het seizoen tot in het kleinste detail voor. En dat loont, zo vertelt een fiere Bert Longin vanuit Valencia aan Autosport.be.
Stienes Longin
Stienes Longin
"Ja manneke...", lacht Bert Longin als we hem naar het openingsweekend polsen. "Ik ben ongelooflijk fier op Stienes, wat kan ik anders zeggen? De voorbije maanden hebben we keihard gewerkt om hem in 2019 figuurlijk - en hopelijk ook letterlijk - in pole positie aan het seizoen te laten beginnen. Fysieke training, voeding, een nagelnieuwe wagen, uitgebreide testen, ... noem maar op. We hebben niets aan het toeval over gelaten en zoiets betaalt zich cash. Van in de eerste training was Stienes bij de les en dat telt. Hetzelfde geldt overigens ook voor het PK Carsport team. Zij beseffen maar al te goed wat er op het spel staat en steunen Stienes in alles. Ik ben dan ook zeer blij dat we van iedereen in het team en onze sponsors de mogelijkheid krijgen dit te doen. "


Bert Longin
Bert Longin
Longin senior reed dit weekend ook op de Projob Chevrolet Camaro #11. Hij betwistte de Elite 2-klasse, maar dat was slechts eenmalig. "De samenwerking met Stienes is natuurlijk perfect, er is binnen het team niemand die hem beter kan inschatten dan ik. Mijn opdracht dit weekend was dan ook in functie van hem te rijden. De wagen mee helpen afstellen en vooral: in één stuk aan de meet brengen. Ik ben in elk van mijn twee races aangetikt geweest en heb toen wijselijk besloten geen risico's meer te nemen en de box op te zoeken. Normaliter blijft het voor mij ook bij dit eenmalige optreden. Mijn doel in 2019 is duidelijk: Stienes aan die felbegeerde Europese NASCAR-titel helpen."

Stienes Longin - Ander Vilariño
Stienes Longin - Ander Vilariño
"Eenvoudig gaat dat niet zijn, dat is mij dit weekend zeer duidelijk geworden", vervolgt Bert Longin. "Het is een cliché, maar het niveau ligt zeer hoog. Al zag je wel dat enkele vertrouwde gezichten wat moeite hadden met de nieuwe General Tires-band, die de Michelin vervangt dit jaar. Het startveld is op elk vlak competitiever geworden, met zowel meer deelnemers als meer kwaliteit. Als je kijkt naar de prestatie van een Ander Vilariño, drievoudig kampioen die na enkele seizoenen afwezigheid opnieuw present tekent en blijkbaar nog niets van zijn snelheid verloren heeft en tweemaal wint, weet je dat het er zal op aankomen om geen steken te laten vallen. Stienes moet nu de concentratie hoog houden en race na race blijven presteren. Als ik kijk hoe hij het afgelopen weekend heeft aangepakt, dan ben ik echter zeker dat dat goed komt. Ik heb heel wat memorabele momenten meegemaakt in mijn autosportcarrière, maar Stienes zien rijden zoals afgelopen weekend, dat doet wat met een mens."

Foto's: Longin pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op dinsdag 16 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia NASCAR Fest.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons