van der Horst

Bert Longin kan het NASCAR-racen niet laten

Bert Longin
Bert Longin
Dit weekend trekt de NASCAR Whelen Euro Series naar het Britse circuit van Brands Hatch, waar de derde manche van het seizoen 2018 zal plaatsvinden. Opnieuw zakt er een sterke Belgische delegatie af naar het American SpeedFest, een delegatie die nog versterkt wordt door de aanwezigheid van Bert Longin. De Leuvenaar komt niet uit voor het vertrouwde PK Carsport, maar stapt in bij Alex Caffi Motorsport.
Borja Garcia - Alex Caffi Motorsport - Ford Mustang
Borja Garcia - Alex Caffi Motorsport - Ford Mustang
Bert Longin had besloten om het dit jaar wat rustiger aan te doen en zijn autosportactiviteiten te beperken tot een deelname aan het Belcar Endurance Championship met een Porsche van PK Carsport. Zijn zitje bij PK Carsport in de Elite 1 in de NASCAR Whelen Euro Series liet hij aan zijn zoon Stienes, die hij wel zou bijstaan met raad. Maar zie, al bij de derde manche van het Europees Kampioenschap NASCAR staat de naam van Bert Longin terug op de deelnemerslijst van de Elite 1 klasse. Longin kwam tot een overeenkomst met de organisator en Alex Caffi Motorsports om in Brands Hatch de Mustang #1 van het Italiaanse team te bemannen waar hij uitkomt tegen zijn zoon Stienes, Anthony Kumpen en Braxx Racing rijders Marc Goossens en Jerry De Weerdt.

Jerry De Weerdt
Jerry De Weerdt
Bij de Elite 2 tellen we met Guillaume Dumarey, Maxim Pampel, Diederik Ceyssens, Guillaume Deflandre, Jerry De Weerdt, Pedro Bonnet en Tom Boonen niet minder dan zeven Belgische vertegenwoordigers. De Alex Caffi Mustang #1 die Bert Longin bestuurt in Elite 1 komt dan in handen van Carmen Boix Gil.

Foto's: Martijn Wouters, NASCAR Whelen Euro Series & Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op donderdag 7 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American SpeedFest.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons