van der Horst

Bert Longin: "Opnieuw de 24 Hours of Zolder winnen en een Nascar-titel scoren"

Bert Longin
Bert Longin
Bert Longin sleutelt op dit ogenblik hard aan het programma voor het seizoen 2015. Hoewel niets reeds vaststaat, kent de Vlaams-Brabander maar al te goed zijn ambities. Zo wil Longin samen met eeuwige teamgenoot Anthony Kumpen en Frank Beliën alle wedstrijden in de Belcar-Trophy rijden op een Wolf GB08 en als het even kan ook een titel in de Nascar Whelen Euro Series op zijn reeds rijk gevulde conto schrijven.
  • 24 Hours of Zolder
Formula Avelon - Wolf GB08
Formula Avelon - Wolf GB08
"We zijn nog in onderhandeling met een aantal partners en ook onze programma's voor 2015 liggen nog niet vast", verklaart Bert Longin aan Autosport.be. "De ambitie is om de 24 Hours of Zolder dit jaar te winnen, een etmaalrace waarin de zege ons afgelopen jaar in de eindfase ontglipte. Als voorbereiding zullen we ook de beide voorafgaande manches van het Belcar-kampioenschap betwisten, kwestie van in de beste omstandigheden naar de hoogmis te trekken. De tweede plaats van 2014 smaakt gewoon naar meer, niets is te vergelijken met een zege in de langste race te Circuit Zolder. "

Bert Longin met zoon Stienes
Bert Longin met zoon Stienes
Tijdens de Gulf 12 Hours in Abu Dhabi verklapte Ivan Bellarosa al aan Autosport.be dat Avelon Formula opnieuw de 24 Hours of Zolder wilde afwerken met Anthony Kumpen en Bert Longin. Zoals bij veel Italianen heeft de sympathieke Bellarosa het hart op de tong, maar zijn verhaal blijkt toch een (grote) kern van waarheid te bevatten, "Ik ben vorig jaar zeer aangenaam verrast geweest door de Wolf en als het kan, zou ik ook in 2015 graag een programma afwerken met de wagen", bevestigt de vijfvoudige winnaar van de 24 Hours of Zolder. "We willen echter de zaken goed aanpakken en zoals gezegd liggen alle puzzelstukjes nog niet helemaal op z'n plaats. Als alles verloopt zoals ik het in mijn hoofd heb, rij ik evenwel samen met Anthony en Frank de Belcar-Trophy met de Wolf GB08, inclusief de 24 Hours of Zolder waarbij we voor deze laatste wedstrijd hoogstwaarschijnlijk een vierde rijder zullen aantrekken."

PK Carsport - Nascar Whelen Euro Series
PK Carsport - Nascar Whelen Euro Series
Ook Nascar staat weer op het menu. "Als je ziet hoe Anthony gelauwerd is in de Verenigde Staten (op de Nascar Night of Champions nvdr.) en hoeveel respect hij krijgt na zijn prestatie, dan wil ik dit jaar ook alles in het werk stellen om een Nascar-titel op mijn palmares te zetten. Ik ga volgende maand een Nascar-wedstrijd afwerken in de VS, onder meer om ervaring te kunnen opdoen. Voor Anthony zit er misschien wel meer in; na wat hij vorig jaar bewees, loert voor hem een carrière in de Nascar aan de overkant van de Plas om de hoek. "

Anthony Kumpen - Bert Longin
Anthony Kumpen - Bert Longin
"Ikzelf kijk als autosportpiloot echter ook uit naar het seizoen 2015 van de Nascar Whelen Euro Series, mijn tweede jaar in de serie. Wat het voor mij vooral interessant maakt, is de meeting in het Nederlandse Venray en de seizoensfinale op ons eigenste Circuit Zolder; ik ga me voor de volle 100 percent geven gedurende de twaalf races die er dit jaar op de kalender van het kampioenschap prijken, dat is zeker!" klinkt Bert Longin vastberaden.

Stienes Longin met vader Bert
Stienes Longin met vader Bert
En wat brengt 2015 nog verder? "Moeilijk te zeggen, in hoofdzaak wil ik me concentreren op Nascar en Belcar, maar er zijn natuurlijk nog een aantal andere wedstrijden die ik ook zou willen rijden. Dat is echter, nog meer dan bij de twee genoemde series, vooral afhankelijk van contracten met partners. Ik heb ambitie genoeg, maar het is puur financieel ook even afwachten wat er mogelijk is."

Foto's: Marnik Mouchaers, Arne Simons, PK Carsport pressDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op dinsdag 20 januari 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons