van der Horst

Bert Longin stopt met NASCAR - Guillaume Dumarey naast Anthony Kumpen

Anthony Kumpen - Eindwinnaar 2016 Nascar Whelen Euro Series Elite 1
Anthony Kumpen - Eindwinnaar 2016 Nascar Whelen Euro Series Elite 1
Bert Longin had enkele weken geleden reeds aangekondigd het iets rustiger aan te willen gaan doen in 2017 en de focus ietwat verleggen naar de carrière van zoon en NASCAR-kampioen Stienes Longin. De Vlaams-Brabander voegt de daad bij woord, want hij zal in 2017 niet meer (actief) van de partij zijn in de NASCAR Whelen Euro Series. Aan de andere kant zien we de deelname van BMW M235i-kampioen Guillaume Dumarey en de promotie van Elite 2-kampioen Stienes Longin naar Elite 1.
Max Van Splunteren/Guillaume Dumarey/Maxime Dumarey - PK Carsport
Max Van Splunteren/Guillaume Dumarey/Maxime Dumarey - PK Carsport
Guillaume Dumarey bewees in het verleden reeds uit het goede hout gesneden te zijn. Afgelopen seizoen domineerde hij in de door PK Carsport ingezette BMW nog de BMW M235i Racing Cup Belgium. De West-Vlaming zal de bolide met startnummer 24 delen met regerend kampioen Anthony Kumpen, waarbij eerstgenoemde de Elite 2-races voor zijn rekening zal nemen. In het verleden werkte broer Maxime een gelijkaardig programma af waarbij hij in 2014 zowaar de titel pakte. De verwachtingen zijn dus hooggespannen...

Stienes Longin - Eindwinnaar 2016 Nascar Whelen Euro Series Elite 2
Stienes Longin - Eindwinnaar 2016 Nascar Whelen Euro Series Elite 2
Stienes Longin van zijn kant promoveert, niet geheel onverwacht, naar Elite 1. Onze talentvolle landgenoot kreeg de autosport met de paplepel ingegeven en overvleugelde afgelopen seizoen de concurrentie. De kroon in de Elite 2-klasse was dus niet meer dan logisch, alsook de promotie naar Elite 1, nu vader Bert het gas wat terugneemt. Wie het zitje van Stienes Longin in Elite 2 zal overnemen, is nog niet geweten, maar PK Carsport werkt aan een programma met een jong talent van buiten onze landsgrenzen.

Lees ook: PK Carsport opnieuw volledig seizoen in Belcar met Wolf GB08

Foto's: Marnik Mouchaers, Georges De Coster & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op maandag 23 januari 2017.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons