van der Horst

Bert Longin ter versterking bij zoon Stienes en Thomas Piessens

Stienes Longin-Bert Longin-Thomas Piessens
Stienes Longin-Bert Longin-Thomas Piessens
Met de Race Promotion Night staat komende zaterdag op Circuit Zolder de klassieke afsluiter van het autosportseizoen op het programma. De vroegere “10 uren van Zolder” is ondertussen herleid tot een race over 400 minuten en is ook de slotmeeting van het BGDC-kampioenschap. In dat kampioenschap behaalden Stienes Longin en Thomas Piessens vorig jaar de titel, maar de pechduivel zorgde er voor dat het dit seizoen allemaal niet zo vlotjes verliep.
Bert Longin
Bert Longin
Daarom willen de youngsters met hun #163 BMW E46 M3 dan ook zo hoog mogelijk scoren aanstaande zaterdag, om zo het seizoen in schoonheid te kunnen beëindigen. En ze kunnen daarbij rekenen op versterking van Bert Longin, de vader van Stienes die dit jaar ook niet van pech gespaard bleef…

“We hebben in het BGDC-kampioenschap inderdaad niet het beste seizoen afgewerkt dit jaar”, aldus Stienes Longin. “Al te vaak kregen we te maken met tegenslagen en dan sta je al snel voor het voldongen feit dat ondanks twee zeges en een tweede plaats een verlenging van de titel gewoon onmogelijk is. Toch bleef ons LVR-team steeds gemotiveerd en werkten ze vol goede moed naar de volgende race toe. Het is dan ook onze taak als rijders om dit seizoen in schoonheid af te sluiten. Deels voor ons zelf, maar vooral ook als dank aan de mensen die steeds weer paraat stonden. En ik wil uiteindelijk ook wel eens samen met mijn vader een podiumplaats behalen. We hebben tot nu toe drie races samen afgewerkt maar stonden nog niet samen op het podium.”

Stienes Longin-Thomas Piessens
Stienes Longin-Thomas Piessens
Thomas Piessens sluit zich aan bij de woorden van zijn teamgenoot. “Ja, want ook ik hecht er veel belang aan om dit seizoen af te sluiten op een positieve manier. Het was niet echt een topjaar voor ons in dit kampioenschap, maar we wonnen toch twee races en ook hebben we geleerd hoe we met tegenslagen moeten omgaan en we konden telkens rekenen op de steun van een gemotiveerde LVR-crew. Een podiumplaats is dan ook onze doelstelling bij de afsluitende wedstrijd.”

Dat de twee jongelingen in hun jacht naar het podium kunnen rekenen op versterking van Bert Longin kan enkel een pluspunt zijn. “Ik was bij diverse wedstrijden die Thomas en Stienes afwerkten dit jaar aanwezig, dus ik weet heel goed hoe het er aan toe gaat binnen hun team. En die jongens hebben het op dat gebied best aardig voor elkaar gekregen. Pech is immers een factor die nooit uit te sluiten valt en waarmee ik zelf ook vaak mee geconfronteerd werd in de kampioenschappen die ik dit jaar afwerkte. Samen met Thomas en Stienes op het podium staan ware dan ook een mooie manier om het autosportseizoen 2015 te beëindigen.”

Stienes Longin PressDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Gentlemen Drivers Club op vrijdag 6 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Race Promotion Night.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons