van der Horst

Bertrand Baguette en Jenson Button met Honda Civic Type R op recordjacht

Bertrand Baguette
Bertrand Baguette
Honda wil de topklasse-status van zijn Civic Type R bekrachtigen door met een ploeg racetoppers nieuwe referentie-rondetijden voor voorwiel aangedreven wagens te realiseren op iconische Europese racebanen. De Japanse constructeur doet voor zijn "Time Attack 2018" beroep op Jenson Button en Bertrand Baguette. Het NSX Super GT-duo krijgt hierbij hulp van Tiago Monteiro en Esteban Guerrieri, beiden Honda-fabrieksrijders in het WTCR.
Bij een vergelijkbare uitdaging twee jaar geleden werden met de vorige generatie van de Civic Type R referentie-rondetijden gereden op Silverstone, Spa-Francorchamps, Monza, Estoril en op de Hungaroring. Voor de editie van 2018 streeft Honda ernaar de in 2016 in Engeland, België en Portugal  gerealiseerde tijden scherper te stellen, nog meer omlopen worden naderhand aangekondigd. Honda presenteert het "2018 Time Attack Civic Type R" op het Salon van Genève, van 8 tot 18 maart. 

De nieuwe Honda Civic Type R, deel van de tiende generatie ondertussen, wordt aangedreven door een 2-liter VTEC turbomotor, biedt een piekvermogen van 320 pk bij 6.500 tpm en een maximumkoppel van 400 Nm tussen 2.500 en 4.500 tpm. De auto heeft een topsnelheid van 272 km/uur en spurt van 0 naar 100 in slechts 5,7 seconden - daarmee is hij volgens Honda de snelste in zijn segment. In april 2017 werd een productie-ontwikkelingsauto de snelste auto met voorwielaandrijving ooit rond de Nürburgring Nordschleife, met een rondetijd van 7 min 43,8 sec.  De nieuwste auto die met de beroemde "rode H" kan pronken, heeft een uiterst stijve carrosserie, een laag zwaartepunt en een geavanceerd voorophangingssysteem met dubbele stangen, wat koppelsturing vermindert en het nemen van scherpe bochten verbetert.

Foto: Honda Press



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Varia op woensdag 28 februari 2018.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons