van der Horst

Monza: Nabeschouwing ProSpeed Competition

Een wagen kan fantastisch zijn, een team perfect gerodeerd en een strategie sluitend, maar als de racefeiten niet mee willen, dan wordt een enorm potentieel mogelijk niet in resultaat vertaald. Dat was exact wat ProSpeed Competition meemaakte tijdens de eerste manche van de Blancpain Endurance Series in een zonovergoten Monza. Marc Hennerici werd in de #75 Porsche 911 GT3-R het slachtoffer van een ongelukkig manoeuvre van een tegenstander, terwijl hij als derde op de tabellen stond. Eerder had zijn teamgenoot Maxime Soulet het potentieel van de Porsche bewezen door tijdens de kwalificaties de tweede tijd neer te zetten. Voor de Amerikanen Charlie Putman, Joe Foster en Charles Espenlaub was het een lekke band die zorgde voor een vroegtijdig einde aan een race die tot dan toe heel wat progressie liet zien. Het Belgische ProSpeed Competition vertrekt uit Monza met de wetenschap dat het absoluut een sterk geheel vormt, maar dat racefeiten niet altijd te beheersen zijn.
Rudi Penders (ProSpeed Competition Team Principal)
“We trachten altijd lessen te trekken uit iedere wedstrijd en de les die we hier onthouden, is dat we sterk voor de dag kwamen, maar daar niet de nodige en verdiende vruchten van konden plukken. We zien echter wel een ‘versie 2013’ van de Porsche 911 met een geweldig potentieel, sterke rijders en een dito team. De gebeurtenissen hier maken wel dat we als team de rest van het seizoen heel sterk voor de dag zullen moeten blijven komen, als we nog aanspraak op de topposities willen maken. We zijn echter ten zeerste van overtuigd dat het kan.”

Marc Hennerici (GER - Rijder - Porsche 911 GT3-R #75 ProCup)
“Als je tijdens de vrije trainingen 40 ronden lang met één set banden een zeer hoog tempo kan aanhouden en vervolgens in een geweldig sterk deelnemersveld van maar liefst 60 identieke GT3’s, een tweede startplaats bemachtigt, dan ben je meer dan hoopvol. Het team had ons een zeer goede wagen bezorgd en ik ben dan ook vertrokken met het doel om de wagen vooraan aan Xavier Maassen door te geven. Het lot wilde evenwel niet mee. Bij het aanremmen van de eerste chicane schatte een concurrent zijn rempunt slecht in, dwong me naar de buitenzijde van de piste en ik beschadigde de wagen op één van de zeer hoge curbstones. De wagen was geraakt en de race was over. Het spreekt voor zich dat we zeer ontgoocheld zijn.”

Charlie Putman (USA – Rijder - Porsche 911 GT3-R #48 ProAm Cup)
“Onze kennismaking met de Europese racerij heeft ons meteen geleerd hoe hoogstaand het hier aan toe gaat. Ik heb het dan over de competitie, maar evenzeer over het team en de omkadering van ProSpeed Competition en Porsche. Ondanks mijn opgave ben ik zeer tevreden, ook vanwege de progressie die we maakten. Ons doel is dit jaar te leren en die progressie is hier al ingezet. Een woord van dank ook aan onze teamgenoten van de #75 Porsche die ons zonder aarzelen bijstaan in onze zoektocht.”

ProSpeed Competition pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Endurance op maandag 15 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • NASCAR American Festival

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons