van der Horst

Monza: Nabeschouwing Xavier Maassen

Net als afgelopen seizoen komt de snelle Limburger Xavier Maassen met ProSpeed Competition en Porsche in de Blancpain Endurance Series uit. De nummer drie van het voorbije seizoen deelt de Porsche 911 GT3-R opnieuw met de Duitser Marc Hennerici en de Belgische nieuwkomer Maxime Soulet. Het begin van het nieuwe seizoen was zeer goed, met een prachtige tweede startplaats op 60 deelnemers, maar de Italiaanse F1-piste van Monza was ongenadig en de race zelf was al over nog voor Xavier het stuur had overgenomen. Een race-incident in het begin van de wedstrijd, op het ogenblik dat zijn wagen in de top 3 van de race toefde, was de boosdoener.
Het weekend leek nochtans onder een goede gesternte gestart voor Xavier Maassen en het Belgische Porsche ProSpeed Competition. De Porsche klokte in een vol veld van 60 GT3’s als tweede af in de kwalificaties. Bovendien was de analyse na de prestatie van de #75 Porsche 911 zeer bemoedigend voor de race zelf, een race die onder een schitterende lentezon drie uur zou duren.

Xavier Maassen: “We reden op een bepaald ogenblik tijdens de chronoritten uiterst scherpe tijden met banden… die er 40 ronden op hadden zitten. De topsnelheid van de wagen was goed, de remmen deden het prima en dat niet enkel over één rondje, maar over een hele rijbeurt! Volgens mij had niemand dat potentieel in de wagen zitten. Ik moet zeggen dat we alle drie heel veel vertrouwen hadden in de wedstrijd. Dit soort races wordt niet over één rondje verreden, maar is een combinatie van constante snelheid, strategie en doorzicht. Wij hadden, samen met het ervaren team van Rudi Penders, dus alles in huis. De start van de race bewees dat ook, we konden ons handhaven in de voorste gelederen, top-3 zeg maar, en tot het incident was ik er van overtuigd dat we winstkansen hadden.”

Marc Hennerici zou echter het slachtoffer worden van een onhandig remmanoeuvre van een tegenstander en de Porsche verdween na minder dan een half uur achter de vangrail.

Xavier Maassen: “We moeten nu verder werken op deze basis want het potentieel is er. Vanaf Silverstone moeten we vol scoren om onze kansen in het kampioenschap gaaf te houden.”

De wedstrijd in Silverstone vindt plaats tijdens het weekend van 1 en 2 juni.

Xavier Maassen pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Endurance op maandag 15 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons