van der Horst

Monza: Ferrari boven tijdens vrije training

Rinaldi Racing - Ferrari 458 Italia
Rinaldi Racing - Ferrari 458 Italia
Ferrari trad op het voorplan in Monza bij de vrije training voor de Blancpain Endurance Series manche aldaar. De groene Ferrari 458 Italia van Rinaldi Racing klokte de besttijd, overigens sneller dan de pole van vorig jaar, en hield zo de zusterbolide van Kaffer/Parrow af. De Ferraristi van Sport Garage #41 en AKKA ASP #20 maakten de volledige Ferrari Pro-Am top vier compleet. Laurens Vanthoor klokte in zijn Belgian Audi Club Team WRT Audi de snelste chrono in de Pro-klasse, terwijl bij de Am's de Glorax Racing Ferrari primus was.
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra #1
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra #1
Reeds vroeg in de 90 minuten durende sessie liet Norbert Siedler een 1:47.566 optekenen, meteen 37 duizendste sneller dan de pole van afgelopen jaar. Hoewel chrono's er niet echt toe doen in de vrije training, geeft de rondetijd wel aan hoe snel het ging in de eerste sessie. Laurens Vanthoor was zoals gemeld beste in de Pro-klasse, een klasse waar de tegenstanders nog niet echt de neus aan het venster staken. Vanthoor was meteen ook beste Belg, terwijl Adrien De Leener en Cedric Sbirrazzuoli als tiende afklopten. Volgden verder Reip (11e), Vervisch (21e), Soulet (39e) en Kelders (52e).

BMW Sports Trophy Team Brasil - BMW Z4 GT3
BMW Sports Trophy Team Brasil - BMW Z4 GT3
De sessie werd enkele minuten voor afvlaggen gestopt met de rode vlag omdat de BMW #0 in de grindbak was beland. Net op dat ogenblik zagen we de nieuwe Phoenix Racing Audi R8 voor het eerst op de piste; de wagen kon evenwel geen chrono meer neerzetten. De andere nieuwe Audi, het exemplaar van WRT, klopte af op de 25e plaats, een ruime 2 seconden van de besttijd. Naast de rode vlag op het einde, werd de sessie ook enkele keren geneutraliseerd toen de koersdirectie het nieuwe Full Course Yellow-systeem uitprobeerde, analoog naar het virtuele safety car systeem in de F1 en de Code 60 procedure.

--- Uitslag Vrije Training Blancpain Endurance Series Monza 2015 (pdf) ---

Foto's: Martijn Wouters & Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op zaterdag 11 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons