van der Horst

Nürburgring: Nico Verdonck niet aan de start

Gulf Racing - McLaren MP4-12C
Gulf Racing - McLaren MP4-12C
Nico Verdonck zal het seizoen in de Blancpain Endurance Series niet uitdoen. De snelle Brusselaar die op een Gulf McLaren reeds een podiumfinish liet noteren op de omloop van Monza en auteur was van een schitterende remonte tijdens de 24H van Spa-Francorchamps, zal eind september dus niet te zien zijn tijdens de 1000Km / 6H's race op de Nürburgring.
Deze prestaties ten spijt besliste het management van Nico's team, Gulf Racing, om Tim Mullen in te zetten voor de laatste race van het seizoen. Toch blijft Verdonck niet bij de pakken zitten en vertrekt hij nog dat zelfde weekend naar de Verenigde Staten om er een programma voor 2014 uit te werken. Zijn voorkeur gaat uit naar het nieuwe USCR Championship, een samensmelting van de ALMS en de Grand Am.

"Het is voor mij een ideale gelegenheid om nu in de US de opties voor 2014 te bekijken Ik heb reeds veel ervaring aan boord van LMPC's (getuige zijn titel in die klasse in 2009) en nu ook dus aan boord van GT's. Gezien het nieuwe kampioenschap een mengelmoes is tussen proto's en GT's denk ik wel een meerwaarde te kunnen betekenen voor veel teams", aldus Nico Verdonck. "Natuurlijk ben ik wel ontgoocheld over de gang van zaken bij Gulf Racing, maar het is ook een mooie kans geweest om mij te bewijzen en de contacten met McLaren zijn nog steeds optimaal.", aldus Nico nog.

Foto: Martijn Wouters



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons