van der Horst

Silverstone: Het Belgian Audi Club Team WRT pakt twee podiumplaatsen

Stéphane Ortelli - René Rast - Laurens Vanthoor
Stéphane Ortelli - René Rast - Laurens Vanthoor
Het Belgian Audi Club Team WRT kende opnieuw een succesvolle verplaatsing naar Engeland, waar het in Silverstone - net als vorig jaar trouwens - twee podiumplaatsen pakte en de derde wagen naar een achtste plaats loodste in de tweede ronde van de Blancpain Endurance Series. Het trio Stéphane Ortelli-Laurens Vanthoor-René Rast eindigde tweede voor ploegmaats Frank Stippler-Edward Sandström-Christopher Mies. Niki Mayr-Melnhof-Rahel Frey-Matt Halliday reden dan weer naar een 8ste stek met hun Audi. Kortom opnieuw een sterke teamprestatie waarbij de Audi R8 LMS ultra enkel zijn meerdere moest erkennen in de splinternieuwe fabriekswagen van Aston Martin. Dankzij deze goede resultaten doet het Belgian Audi Club Team WRT een prima zaak in de tussenstand van beide kampioenschappen.
“Het weekend is heel erg goed verlopen en eigenlijk valt er niet zo heel veel te vertellen”, aldus Team Principal Vincent Vosse. “Alles verliep foutloos zowel van de kant van het team als van de piloten. Ik kan hen alleen maar feliciteren en zeggen dat ik erg fier ben van het geleverde werk. Het was snel duidelijk dat de Aston en de Nissan qua prestaties in een andere klasse reden, iets wat niemand is ontgaan en zeker ook niet de sportcommissie. Maar we leverden een sterke prestatie als team en kregen wat we verdienden. We wisten dat als we uit de problemen zouden blijven een goed resultaat moest mogelijk zijn, wat uiteindelijk het belangrijkste is. We doen vanzelfsprekend ook een goede zaak in het klassement.”
 
Al tijdens de vrije trainingen liep het als gesmeerd met de drie wagens constant in de top 12. In Q1, Q2 en Q3 waren de WRT-Audi’s steeds in de voorste gelederen te vinden, wat uiteindelijk leidde tot de derde startplaats voor Mies, de achtste voor Rast en de elfde voor Halliday.
 
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Het was mooi weer in Silverstone en na de start namen de WRT-piloten hun posities vooraan in. Mies lag vierde, terwijl Ortelli volop streed voor de vijfde plaats. De Zwitserse Rahel Frey lag na enkele ronden in 8ste stelling, na enkele plaatsjes te hebben gewonnen. Tussen ronde 27 en 29 stonden in het WRT-kamp de eerste pitstops gepland en Stippler, Vanthoor en Mayer-Melnhof namen over. Ze keerden respectievelijk als tweede, derde en zesde terug in het peloton. Vooraan stond er ondertussen geen maat op de Aston Martin.
 
Niet veel later zou de Audi #1 zijn zusterwagen voorbijgaan en de achtervolging inzetten op de Aston. Vanthoor reduceerde de achterstand tot iets minder dan 20 seconden, terwijl Mayr-Melnhof iets verderop zijn handen vol had maar uiteindelijk twee plaatsen moest inleveren. “Ik denk dat we ietsje beter zijn omgegaan met onze banden”, vertelde Ortelli ondertussen in de pits, “waardoor we de Aston een beetje kunnen naderen, maar het verschil goed maken zit er echt niet in.”
 
Tijdens het laatste uur gebeurde er niet echt veel meer, met Rast, Sandström en Halliday die zich in de eerste plaats concentreerden om hun plaats veilig te stellen, rekening houdend met het feit dat de Aston Martin niet meteen voor een dreiging zorgt in het kampioenschap, gezien de wagen niet het hele seizoen afwerkt.
 
Er was trouwens nog meer goed nieuws van de Belgian Audi Club met mooie resultaten voor Clubleden Enzo Ide en Anthony Kumpen (Phoenix Racing), die als negende werden afgevlagd en Ronnie Latinne die met een R8 LMS ultra van het Franse team Saintéloc eindigde op de 27ste plaats.
 
De volgende wedstrijd in de Blancpain Endurance Series in Paul Ricard staat op de kalender tijdens het laatste weekend van juni (29-30). En maand later is het dan tijd voor het hoogtepunt van het seizoen met de Total 24 Uren van Spa-Francorchamps.

Belgian Audi Club pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Endurance op zondag 2 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons