van der Horst

Silverstone: Nabeschouwing Enzo Ide

Na een seizoen 2012 met Ferrari in het WK GT staat Enzo Ide in 2013 voor een schitterende dubbele opdracht. De jonge West-Vlaming werkt met Phoenix Audi zowel de Blancpain Endurance Series als de FIA GT Series af, aan de zijde van zijn landgenoot Anthony Kumpen en voor de langere races de Duitse wereldkampioen GT1 Markus Winkelhock. De tweede race van de Blancpain Endurance Series op de technische omloop van Silverstone, verliep echter eerder moeilijk. Ide finishte in het onwaarschijnlijk sterk deelnemersveld op een negende plek, op 60 deelnemers, maar meer dan twee punten zaten er dus voor de West-Vlaming niet in. Desondanks schuift Ide, samen met Anthony Kumpen en Markus Winkelhock op naar een vijfde plek in het hoogstaande uithoudingskampioenschap.
Enzo Ide kende niet het verhoopte resultaat in Silverstone, waar de tweede manche van het EK Uithouding op de kalender stond. De Phoenix Racing Audi R8 LMS Ultra kon vooraan meedraaien, maar miste net die enkele tienden per ronde om echt voor het podium te kunnen vechten. Uiteindelijk vocht het Belgisch-Duitse trio terug van een zevende startrij naar een negende stek, met andere woorden voor goed 50 andere GT3’s, waardoor Enzo Ide voor de zesde opeenvolgende maal dit seizoen punten op zijn conto inschreef. Ook dat is een prestatie, een bewijs van snelheid en regelmaat.
 
Enzo Ide: “Enerzijds zijn we altijd bij de les, met een wagen die goed is, een sterke strategie, maar anderzijds hangen we wel altijd tussen die vierde, vijfde en nu dus negende plaats. In de optiek van een kampioenschap is dat niet slecht, maar om echt vooraan te eindigen, komen we dus net altijd iets te kort. Ik zou geen sportman zijn als ik niet zou willen om echt vooraan te eindigen. De opdracht is nu om vanaf vanavond, tijdens de debriefing, over de wedstrijd in Paul Ricard en de testdag in Spa, die stappen te zetten die ons toelaten om tijdens de 24 Uur van Spa helemaal vooraan mee te draaien. De basis is er, maar we moeten nu zoals in een voetbalwedstrijd de afwerking op punt stellen.”
 
De race zelf in Silverstone begon op plaats 13 en Enzo Ide nam de eerste stint voor zijn rekening. De jonge West-Vlaamse belofte reed een strakke wedstrijd, kon enkele plaatsen goedmaken en legde zo de basis voor de punten die na 180 minuten werden gescoord.
 
Enzo Ide: “Ik heb in het begin iets te veel van mijn banden geëist en daarom kon ik er niet meer uithalen. De start met de Audi is eigenlijk altijd een heikel punt, want de wagen mist in vergelijking met de andere auto’s wat vermogen en dan moet je het onderste uit de kan halen om mee te blijven. Dat had dan weer zijn effect op de banden. Verder hebben we een foutloze race afgewerkt, met het gekende resultaat.”

Enzo Ide press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Endurance op dinsdag 4 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons