van der Horst

Silverstone: Nabeschouwing Xavier Maassen

Net als afgelopen seizoen komt de snelle Limburger Xavier Maassen met ProSpeed Competition en Porsche in de Blancpain Endurance Series uit. De nummer drie van het voorbije seizoen deelt de Porsche 911 GT3-R opnieuw met de Duitser Marc Hennerici en de Belgische nieuwkomer Maxime Soulet. De tweede race van het seizoen dreef de rijders en het team tot de wanhoop, want ondanks een foutloze race, prima pitstops en een zeer betrouwbare Porsche 911, werden in Silverstone geen punten gescoord, uiteraard een resultaat dat door niemand gesmaakt werd. Het onvermogen om het Italiaanse rubber van Pirelli perfect te exploiteren met de Porsche 911 lag aan de basis van een 14de plek in de Pro-categorie en zodoende een puntenloos weekend…
“Kijk, we hebben heel het weekend achter de feiten aangelopen en nooit de vinger op de pols kunnen leggen. Niemand heeft dit weekend een fout gemaakt, maar de wagen was niet snel genoeg, punt”, aldus Xavier Maassen. “Heel waarschijnlijk zat het probleem in het feit dat wij onvoldoende hitte in de banden kregen, waardoor de vier rubbers niet optimaal het vermogen van de wagen op de piste kregen. En zoals iedereen weet is kracht op zich niet wat je moet hebben, maar wel de perfecte manier om die kracht op de piste te krijgen. Je vier banden zijn het enige contact met de piste en als dat contact niet optimaal is, dan heb je geen competitieve wagen. Al de rest mag dan nog zeer goed en foutloos zijn, dan strand je dus op de plek waar wij eindigden. Twee elementen zijn voor mij nog meer een aanduiding van het gegeven, ten eerste, wij waren de eerste Porsche en geen enkele van de aanwezige 911 kon in de race het tempo van de eersten aan en ten tweede lijkt Porsche hier in Silverstone altijd een probleem te hebben.”
 
Xavier Maassen reed dus de ziel uit zijn racerslijf, maar het bracht geen zoden aan de dijk.
 
“Zo’n stint afwerken, is uiterst frustrerend… Ik heb iedere ronde een andere oplossing bedacht en niks hielp, op den duur is dat ook nefast voor je race, want je bent niet meer met de andere wagens bezig. Hoe dan ook, dit weekend moeten we zo snel mogelijk vergeten en de volgende race moet gewoon stukken beter zijn!”
 
De wedstrijd in Paul Ricard vindt plaats tijdens het weekend van 29 en 30 juni.

Xavier Maassen pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Endurance op dinsdag 4 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons