van der Horst

Silverstone: Nabeschouwing Jeroen Mul

Na een teleurstellende kwalificatie hebben Jeroen Mul, Fabio Babini en Andrew Palmer in de Blancpain Endurance Series op Silverstone hun #19 Lamborghini Huracán GT3 toch naar de zeventiende plaats in de einduitslag gereden (14e in het pro-klassement). Vanaf een tweeëndertigste startpositie werkten de voor het Grasser Racing Team uitkomende Lamborghini fabrieksrijders zich in 3-uurs race gestaag naar voren. Het was uiteindelijk Mul die in de laatste stint de Lamborghini Huracán nog van de tweeëntwintigste naar de zeventiende plek in de eindklassering wist te brengen.
Andrew Palmer mocht met de #19 Lamborghini het spits afbijten in de race. Ondanks een goede start bezorgde de turbulentie gevoelige Huracán de Amerikaan een lastige eerste stint in het compacte veld. Fabio Babini nam vervolgens de langste stint voor zijn rekening, om het stuur uiteindelijk in tweeëntwintigste positie over te geven aan Mul.

“Ik heb in mijn stint echt alles uit de kast gereden”, aldus Mul na afloop. “Ik kreeg namelijk ook nog eens een tijdstraf van Babini goed te maken die volgens de wedstrijdleiding in zijn stint net even iets te vaak buiten de baan was geraakt. Terugkijkend ben ik in dat laatste uur weliswaar één van de snelste mannen op de baan geweest maar jammer genoeg viel daarmee uiteindelijk niet meer resultaat te boeken.”

Mul moest toegeven dat het een lastig weekend was geweest voor het Grasser team op Silverstone. “Na het succes in de openingsrace op Monza kregen we in de aanloop naar dit weekend een aantal snelheids handicaps opgelegd”, zo vertelt de Amsterdammer. “Dat pakket aan ‘successtraffen’ zorgde vooral voor minder vermogen voor de Huracán. Iets wat goed te merken was in de kwalificatie. Daar hebben we mee moeten dealen maar makkelijk bleek dat niet. Zo kregen we ook een restrictor in de tankinstallatie opgelegd waardoor het tanken in de race ook nog weer eens langer duurde. Alles bij elkaar lastige omstandigheden dit weekend.”

Mul en het Grasser team troosten zich echter met de gedachte dat er in de drie uur durende race veel data zijn verzameld die hun vruchten weer af kunnen werken in de 1000 km van Paul Ricard, de 6-uurs race die als volgende ronde van de Blancpain Endurance Series op 20 juni op de kalender staat.

Jeroen Mul pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Endurance op dinsdag 26 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons