van der Horst

BeSim-Racing en SimRacing.be slaan de handen in elkaar voor The Hopeful 5H of Zolder

Start 2022 Virtual Belcar Watkins Glen
Start 2022 Virtual Belcar Watkins Glen
BeSim-Racing is terug in het nieuws. Nadat het simracing team in mei al de Wishful 8 Hours of Spa organiseerde voor Make-a-Wish, zijn Alex Baeyens, Loïc Lamolle en Kris Van Gucht er terug met een nieuwe race voor het goede doel. Daarvoor werkt men samen met SimRacing.be onder leiding van Jeroen Diekmann en teamgenoot van het trio Jean van Liempt, voor de The Hopeful 5 Hours of Zolder op iRacing.
  • Dreamdrive
Na het succes van The Wishful 8 Hours of Spa, waar BeSim-Racing 1359 euro verzamelde voor Make-a-Wish en de winnaars zelfs hun prijs weggaven aan het goede doel, keert men vijf maanden later terug met een nieuwe race. Daarvoor wordt er samengewerkt met Jean van Liempt. Bij de simracers is hij bekend als onder meer de commentator van de Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup vorig jaar. Bij het bredere publiek zal hij beter bekend zijn van de 24 uren van Zolder vorig jaar, waar hij op het podium stond met een wagen van Xwift Racing. Ook dit jaar was hij van de partij, hetzij als speaker tijdens de race, net zoals bij het bezoek van de FIA ETCR. Maar naast al deze dingen is hij ook vrijwilliger voor DACF Belgium VZW.

DACF, oftewel Dream Africa Care Foundation, is een non-profit organisatie die instaat voor onder meer bouwprojecten, medische hulp en het opbouwen van scholen en weeshuizen. Van Liempt besloot om samen met drie vrienden een Belgische tak ervan op te richten om de zusterorganisatie te helpen. Nu zet men zich in voor een dorp in Ghana, genaamd Navariwie, waar men op dit moment met soortgelijke projecten bezig is. Daarvoor trok men al op straat om geld in te zamelen, maar van Liempt gebruikt nu zijn passie om hetzelfde te realiseren als BeSim deed voor Make-a-Wish.

Daarom kwam men op het idee van de Hopeful 5 Hours of Zolder op het simplatform iRacing. Enerzijds rijden teams daar mee om de prijzen, maar voor bijvoorbeeld de teams uit de Virtual Belcar kan dit tevens een goede training zijn voor de Virtual 24 Hours of Zolder, die midden december afgewerkt word. Al is er net zoals met hun vorige wedstrijd een interessante prijzenpot te verdienen, waar ook het publiek mee van kan genieten. Voor een tweede maal kon men Steve Claeys met zijn Eagle Speed Academy overtuigen om een taxirit cadeau te doen aan diegene die de grootste donatie doet. Daarnaast kunnen ook de deelnemende teams een ticket winnen voor de Virtual 24 Hours of Zolder. 

Als u wil doneren, kan u dat via deze link doen. U hebt tijd tot 20 november om een donatie te doen en misschien wint u dan de taxirit in een VW Fun Cup. De race zelf vindt plaats op 19 november vanaf 18 uur. Deelnemers kunnen zich nog altijd aanmelden via info@besim-racing.be. Ook deze zal live te volgen zijn op het Twitch-kanaal van BeSim Racing met commentaar van, hoe kan het ook anders, Jean van Liempt!

Foto: Virtual Belcar Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op donderdag 20 oktober 2022.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons