van der Horst

Bevestigd: Bahrain en Jeddah vervolledigen WTCR-kalender

WTCR-kalender update
WTCR-kalender update
Wat reeds lang geen geheim meer was, werd vandaag finaal door de FIA World Motor Sport Council bevestigd: Bahrain (10-12/9) en het Saudi-Arabische Jeddah (25-27/9) vervolledigen het om financiële redenen tot negen meetings teruggeschroefde FIA WTCR-seizoen. Beide F1 Grand Prix omlopen vervangen de heats in China, Zuid-Korea en Macau die omwille van de pandemierestricties noodgedwongen van de kalender werden afgevoerd. Met de toevoeging van het Bahrain International Circuit en het Jeddah Corniche Circuit strijkt het wereldkampioenschap voor toerwagens voor het eerst neer in het Midden-Oosten.
  • St. Paul
De eerste van beide WTCR-races in Bahrain, georganiseerd in partnership met WEC-promotor Le Mans Endurance Management, staat gepland op vrijdag 11 november. Het tweede treffen vindt plaats op zaterdagmorgen, voor de start van de 8 Hours of Bahrain WEC-finale. Beide wedstrijden worden verreden op het 5.412km lange Grand Prix Circuit.

Jeddah was nooit eerder het decor voor een internationaal toerwagenkampioenchap. De FIA WTCR-concurrenten racen er 's avonds op een alternatieve 3.450km lange omloop die recent op maat van de serie werd geselecteerd en gehomologeerd.

Alan Gow, FIA Touring Car Commission President: "Twee locaties van wereldklasse, dit is een positieve ontwikkeling voor de serie. Het is ook geweldig om eindelijk een gezamenlijk evenement te hebben met het FIA World Endurance Championship." 

Jean-Baptiste Ley, WTCR Director, Discovery Sports Events: "Toen duidelijk werd dat aanhoudende reisbeperkingen een Aziatisch luik onmogelijk maakten, hebben we onze focus verlegd naar de alternatieve agenda-opties. De kans om te racen in een nieuwe maar voor de serie belangrijke regio was daarom buitengewoon aantrekkelijk. Naast alle officiële instanties danken we ook onze logistieke partner DHL en de andere belanghebbenden, met name de teams, rijders, raceafdelingen voor klanten en leveranciers voor hun niet aflatende steun en geduld. We kunnen nu uitkijken naar een spannende, passende afsluiting van het seizoen 2022."

Mikel Azcona (BRC Hyundai N Squadra Corse) vertrekt richting Midden-Oosten als Goodyear #FollowTheLeader met een voorsprong van 35 punten op naaste achtervolger Nestor Girolami (Honda Münnich Motorsport). Met nog tweemaal 65 punten voor het grijpen zijn evenwel ook Rob Huff (Cupra Zengö Motorsport) en het Audi Comtoyou Racing-duo Gilles Magnus-Nathanaël Berthon nog niet uitgeteld.

Foto's: FIA WTCRDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op donderdag 1 september 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons