van der Horst

BG Sport Event: Baron Motorsport wint – podium in SS2 voor Tony Verhulst

Baron Motorsport GmbH - Ferrari 488 GT3
Baron Motorsport GmbH - Ferrari 488 GT3
In de eerste race voor de Supercar Challenge op de Red Bull Ring kwam de JR Motorsport BMW M6 GT3 van Max Weering en Max Tubben als eerste over de finishlijn, maar de BMW ging wat te gretig over de tracklimits en werd bedeeld met een tijdstraf waardoor Weering en Tubben teruggeworpen werden naar de derde plaats. Zo ging de zege naar de Baron Motorsport GmbH Ferrari 488 GT3 van Ernst Kirchmayr en Philipp Baron.
Na de start raakt Herber (Bentley Continental GT3), vertrokken van op de pole, al snel de leiding kwijt aan Philipp Baron met Mex Jansen in de Koopman Racing BMW M6 GT3 in zijn spoor. Maar na de verplichte pitstops was het de BMW van Weering/Tubben die de koppositie in handen had gevolgd op een zevental seconden door de Ferrari. De wedstrijd leek beslist maar een tracklimits straf van twee maal 5 seconden voor Weering schonk de zege aan de Baron Motorsport Ferrari. Bob Herber werd als tweede geklasseerd. Jansen-Poland (Koopman Racing BMW M6 GT3) en Ted van Vliet (JR Motorsport BMW M6 GT3) maakten de top vijf vol.
 
Tony Verhulst - Honda Civic TCR
Tony Verhulst - Honda Civic TCR
Melvin van Dam won de Radical divisie terwijl Ruud Olij (BMW M3 F80) primus was in de SuperSport 1 divisie. Priscilla Speelman (VW Golf GTi) was de beste in de SuperSport 2 klasse waar Tony Verhulst (Honda Civic TCR) niettegenstaande een kleine slipper als derde eindigde. De Traxx Racing Alpine A110 Cup van Voet/van den broeck werd achtste in die klasse. De Jong/Hoekstra (Zilhouette Sport) waren de winnaard in de Sport divisie.
 
Foto's: Supercar Challenge



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zaterdag 20 mei 2023.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons