van der Horst

BG Sport Event: Bob Herber wint tweede race

Start race 2 op de Red Bull Ring
Start race 2 op de Red Bull Ring
Bob Herber heeft met zijn Bentley Continental GT3 de tweede race voor de Supercar Challenge op de Red Bull Ring gewonnen na een intens duel met de BMW M6 GT3 van Bart Arendsen. Tony Verhulst (Honda Civic TCR) was op weg naar een nieuwe podiumplaats in de SuperSport 2 divisie, maar werd ook slachtoffer van de track limits. Een tijdstraf van 2 maal 5 seconden deed onze landgenoot terugvallen naar de vierde positie.
De Baron Motorsport GmbH Ferrari 488 GT3, die zaterdag nog de eerste wedstrijd won, kwam zondag niet meer aan de start. In het begin van de wedstrijd vechten Herber, Mex Jansen Max Weering en Bart Arendsen vooraan om de leiderspositie. Uiteindelijk nam Mex Jansen het voortouw maar na de pitstops en het uitzitten van de nodige successeconden was het Bart Arendsen (Koopman Racing BMW M6 GT3) die de koppositie had overgenomen met Bob Herber in zijn spoor. Deze laatste wist echter zich voorbij de BMW te werken en de race te winnen voor Arendsen en Weering/Tubben (JR Motorsport BMW M6 GT3).

Vlad Raducanu was ditmaal de beste in de Radical divisie en Ruud Olij (BMW M3 F80) werd voor de tweede maal winnaar in de SuperSport 1 divisie. Ook Priscilla Speelman (VW Golf GTi) behaalde een dubbele zege, zij het dan in de SuperSport 2 divisie waar Tony Verhulst (Honda Civic TCR) net naast het podium eindigde. Voet/van den Broeck werden zesde in deze klasse, terwijl de zege in de Sportdivisie naar De Jong/Hoekstra ging.

Foto: Supercar Challenge
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zondag 21 mei 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons