van der Horst

BGDC: Nabeschouwing van de organisatoren op 2018 - Vooruitblik seizoen 2019

Belgian Gentlemen Drivers Club
Belgian Gentlemen Drivers Club
De BGDC Awards ceremonie werd deze keer georganiseerd in de gebouwen van ‘The Gate’ in Mont-Saint-Guibert, en er waren meer dan honderd gasten aanwezig. Feit is dat de Awardsviering van de Hundred Series by BGDC niet enkel de trofeeën uitdeelt aan de winnaars van de divisies, klassen en aan de laureaten van de speciale prijzen, maar dat er ook volop nieuws te rapen valt wat betreft de volgende campagne!
Het is dus in een regen van bekers dat 2018 definitief bij de herinneringen wordt gerangeerd. In de Divisies waren de beloningen weggelegd voor Guy Katsers en Philippe Ménage (D1), Geoffrey Heyninck, Benoît en François Semoulin (D2), Raphaël van der Straten (D3), en eveneens Denys en Emilien Buffet (D4). Het eerbetoon aan de klasse winnaars betrof   Martin Businaro en Pierre Habran (Kl.A), Philippe Ménage en Guy Katsers (Kl.B), Christophe Denis en Alain Neutelers (Kl.D), Sigrid Maes en Laurent Van Asch (Kl.E), Denis Smets en Manfred Verbeke (Kl.20T), Geoffrey Heyninck, Benoît en François Semoulin (Kl.F), Christian Blugeon en Pierre Martinet (Kl.G-), Denys en Emilien Buffet (Kl.G-), Patrick Asnong, Michaël Divoy en Gaël Frère (Kl.S-), Raphaël van der Straten (Kl.S+), maar ook Kenneth Heyer en Wim Spinoy (Kl.X).
 
Er werd in het bijzonder uitgekeken naar de speciale prijzen, die enkele mooie verrassingen opleverden. Angélique Charlier ging er, logischerwijze, met de titel van “eerste dame” vandoor terwijl Marc Sevrin, mecanicien op de Vauxhall Astra #777, de Trofee Dominique Pestiaux kreeg uitgereikt door de broer van de betreurde rijder/tuner als beloning aan de  technische ploeg van de beste wagen onder de twee liter.
 
De titel van Rookie of the Year kwam toe aan de jonge en beloftevolle Julien Branne, de Verdienste BGDC ging naar de journalist en rijder Martin Businaro, die zijn droom realiseerde door de titel in zijn klasse te behalen, de BGDC Redline Racer (een nieuwe ludieke trofee) ging naar de onvermijdelijke François Jeukenne, terwijl de vermelding van de “Landbouw verdienste” ging naar Gaël Frère, voor haar vroegtijdig bezoek aan de zandbak in Limburg tijdens de finale in Zolder!
 
Traditioneel wordt de ceremonie afgesloten met de Beker van de Voorzitter, die werd uitgereikt door Raphaël van der Straten aan Rudy Thiroux (Honda Civic EG), die de autosport toegankelijk maakte voor heel wat gepassioneerden dankzij een formule die zowel democratisch is als efficiënt en plezierig.
 
Het nieuwe seizoen is er al…
 
Deze Awards Hundred Series by BGDC vormden uiteraard het ideale decor voor de aanloop naar seizoen 2019, met op het menu uit een kalender bestaande uit zes meetings die elk een wedstrijd van 200 minuten tellen. Een kalender die enigszins geëvolueerd is sedert de vooraankondiging bij de prijsuitreiking tijdens de finale in Zolder. Kwestie van de traditie te respecteren is het in Limburg dat het seizoen aanvangt op 30 maart (Terlaemen 200) om verder te gaan op het Franse circuit van Magny-Cours, in de Nièvre (19-20-21 april, een organisatie van de BGDC), op de gewaardeerde Nederlandse omloop van  Assen (16 juni), op Francorchamps (Spa 200, op 12-13 juli in het voorprogramma van de 25 Uren), een tweede afspraak op Zolder (Zolder 200, 12 oktober) en tenslotte opnieuw een bezoek aan Francorchamps (Franco 200, 26 oktober, in het voorprogramma van de 24H2CV).
 
Er moet worden gepreciseerd dat het technisch reglement stabiel zal blijven en dat de tarieven weinig zijn geëvolueerd”, klinken Raphaël van der Straten en Patrick Van Billoen in koor, de drijvende krachten achter de Hundred Series by BGDC. “Dat betekent dat het inschrijvingsgeld voor een jaar, voorlopig althans, staat op bijvoorbeeld 5995 euro voor een wagen van de Klasse voor twee liter. Het is een voordeeltarief dat in voege is tot 5 januari eerstkomende. Vermelden we ook nog dat tijdens de wedstrijden op Magny-Cours en Francorchamps (de finale) het puntentotaal zal verdubbeld worden.”
 
Terwijl de eerste deelnemer ingeschreven voor een compleet seizoen nu al is gekend (met name de Honda Civic 1600cc van Marco Van Belle), kondigden de Hundred Series by BGDC met plezier aan dat er een officieel akkoord werd afgesloten met de bandenleverancier Hankook. Het is een overeenkomst waarbij men van substantiële kortingen zal kunnen profiteren op de banden (3 banden kopen = één gratis krijgen!)… En dat zonder de minste verplichting tot het gebruik van de banden van dit merk! Ook al wordt Hankook een partner van de Hundred Series by BGDC, toch blijft de competitie op maat van amateurs en gentlemen-drivers vrij in de keuze van de banden die men over een seizoen wil gaan gebruiken… Op het einde van elke wedstrijd zal er een podiumceremonie zijn van de Challenge Hankook, voor alle divisies bij elkaar en voorbehouden voor de gebruikers van de banden van dit merk.
 
Op dus naar 2019 met, als we de geruchten in de wandelgangen mogen geloven, de aangekondigde ontwikkeling van de klasse A (1600cc) in de Divisie 1, waar meerdere nieuwe wagens worden verwacht, terwijl de klasse B (2 liters) zelf ook enkele onuitgegeven bolides op niveau zal ontvangen. We houden u uiteraard op de hoogte en wensen u ondertussen uitstekende eindejaarsfeesten toe, evenals onze beste wensen!  

BGDC PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op woensdag 19 december 2018.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons