van der Horst

BGDC titel voor Stienes Longin & Thomas Piessens

Stienes Longin-Thomas Piessens
Stienes Longin-Thomas Piessens
Na een spannend BGDC-seizoen viel afgelopen zaterdag het doek over het kampioenschap tijdens de Race Promotion Night met een wedstrijd over 5 uren op Circuit Zolder. Kampioenschapleiders Stienes Longin en Thomas Piessens dienden voor het binnenhalen van de titel in principe maar met twee belangrijke tegenstanders rekening te houden: het snelle duo Johan Huyghens - Vincent Vandenabeele en… zichzelf! Het ware immers zonde geweest om de titel nu nog te grabbel te gooien door eigen fouten of stress. Dat gebeurde echter niet en na afloop van de race, die afgesloten werd op een derde plaats algemeen en als tweede BGDC-bolide, was de titel en feit voor Longin en Piessens.
  • LTF
Stienes Longin-Thomas Piessens
Stienes Longin-Thomas Piessens
“Een makkelijke race was het niet”, opent Stienes Longin. “Dat is immers nooit het geval deze tijd van het jaar. Het weer speelt vaak een belangrijke rol en we dienden onze wedstrijd ook anders aan te pakken dan de vorige races. De strategie was om te rijden in functie van de titel, uit de problemen te blijven en niet voluit te gaan voor de overwinning in de wedstrijd. Dat vroeg toch wel wat aanpassing maar Thomas en ik zijn erin geslaagd om onze zenuwen onder controle te houden en we bleven ook gespaard van problemen. We lagen de hele race op titelkoers en de pech die onze naaste concurrent helaas kende heeft daar niets aan veranderd.”

Thomas Piessens reed ook deze keer een dijk van een wedstrijd en mag zich langzamerhand een echte Endurance specialist gaan noemen. De youngsters Piessens en Longin vormden het hele seizoen lang een perfect rijdersduo en gingen met veel maturiteit om met zowel de successen als de tegenslagen waarmee ze geconfronteerd werden. “Dat is inderdaad een belangrijke factor waar we beiden fier mogen op zijn”, aldus Stienes Longin. “En naast onze eigen inbreng konden we ook rekenen op een sterke crew, die ik hierbij heel graag wil bedanken voor de geleverde arbeid. Ook aan alles sponsors een welgericht woord van dank, want zonder hen was dit allemaal niet mogelijk geweest. Met een titel op zak gaan we nu doelgericht werken aan een programma voor 2015 en daarbij diverse mogelijkheden afwegen. Natuurlijk houden we jullie graag op de hoogte eens er een beslissing gevallen is en ondertussen hopen Thomas en ikzelf jullie in de toekomst te mogen ontmoeten rondom onze omlopen…”

Stienes Longin Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op zondag 9 november 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Race Promotion Night.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons