van der Horst

Trophée de Bourgogne: Voorbeschouwing van de organisatoren

Belgian Gentlemen Drivers Club
Belgian Gentlemen Drivers Club
Als de vogels weer beginnen fluiten, dan is het mei en trekt de Belgian Gentlemen Driver’s Club (BGDC) naar Dijon voor de derde meeting alweer van het seizoen! De wedstrijden volgen elkaar op en ditmaal staat een afspraak van 210 minuten op het programma. Ondanks het feit dat het een verre verplaatsing is, staan er toch maar weer 40 wagens op de startgrid en daarmee is de BGDC de best bevolkte serie tijdens de Belgische inname van Dijon. We gaan er overigens van uit dat de afwezigen ongelijk hebben!
Toch zien we ook enkele nieuwigheden in de Klasse D (2 liter) van de Division 1, met de comeback van titelhouder Claudie Tanghe in zijn oude Renault Clio III, die hij met François Jeukenne deelt. Paul Lejeune, die laat de Clio #18 in de garage en zal plaatsnemen in de BMW 320is #29, naast de habitués Vincent Despriet en Yves Van Colen. Als de betrouwbaarheid er is, dan zal deze wagen zeker goed uit de verf komen op het prachtige circuit van Dijon-Prenois!
 
Misschien wordt het wel weer een afvallingsrace in Bourgogne, dus waarom geen tweede zege voor MINI dit seizoen? Michalakis en Serck, de verrassende winnaars in Zolder, zijn er echter niet bij. Maxime Tombeur, in de #144 die nieuw is, weet met zijn MINI dus wat hem te doen staat. Dan zal hij wel moeten afrekenen met de andere favorieten Divoy-Asnong (Clio #10), Patrice Lacroix (Honda Civic #15), Benoît en François Semoulin (Clio #25), Crabbe-Servranckx-Belien (Clio #41), maar ook Benoît Car en Mathieu de Robiano in de Clio #59, en Bruno Van Marsenille, Orran Mikulinski en Dirk Van Nerom in de Clio #65, twee Fransen die het op eigen bodem doen. Philippe Willems is er weer bij met Hakim Ouassini en Olivier Renaud in de Clio #78. René Brugmans en Jean-Marc Bourdouch zullen hun reeks podia met de Clio #108 willen verder zetten. Wiebe Wijtzes is er ook weer bij met de Clio #297. Wat betreft Guy Katsers en Michel Plennevaux, hun Vauxhall Astra Coupé #777 zou in Dijon een ideaal speelterrein moeten vinden. 
 
De BMW Clubsport Trophy racet niet tijdens de Trophée de Bourgogne, dus zal de strijd in de Klasse E (2,5 liter) gaan tussen de BMW M3 E30 # van Geert en Jasper Dierckx en de BMW 325i #077 (Deridder-Clermont-Grysouille), #90 (Boeykens-Wastiels) en #56 van Kevin Kenis (zoon van Guino) en Manu van de Ryse.
 
We gaan verder met de Division 1, de kleinste klasse (Klasse C, 1600cc), waar de Honda Civic, met de #5 van Van Billoen-Van Damme de strijd onderling aangaan met de #26 van Thiroux-Heinen-Gillion en de #48, waar de namen nog van bekend gemaakt moeten worden.
 
De Division 3 is dan weer de klasse die normaal gezien vooraan de strijd voor de algemene zege aangaat. Hier zien we vooral BMW M3. Na de demonstratie van de E46 #163 van Stienes Longin en Thomas Piessens in Zolder, zullen de zoon van Bert en zijn kameraard zeker weer voor de zege gaan. Zij krijgen tegenstand van Vannetelbosch-Den Hondt (E46 #35), Piet Dobbelaere (E36, #60), Pirot-Pirot (E36, #141) en Rasse-Rasse (E36 #142).
 
Voor de tweede maal zien we ook de BRCC Club met vier wagens, te weten de Lotus Exige #63 van Pecoraro-Gelade-Sandona, de BMW 120d van Van Den Hove-Verschueren (#120) en de uitgesproken favorieten De Vocht-Van Loo (#125), naast de mooie BMW Z3 Coupé #888 van Vandekerckhove, De Landsheere en Kluyskens.
 
Zaterdag moeten de deelnemers van de BGDC vroeg opstaan met een kwalificatie van 08u30 tot 09u15 en de race start om 15u30 met finish om 19u00.

BGDC pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op woensdag 7 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophée de Bourgogne.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons