van der Horst

Bijna vijftig GT3-bolides voor officiële testdagen in Paul Ricard

R-Motorsport - Aston Martin Vantage GT3
R-Motorsport - Aston Martin Vantage GT3
De Blancpain GT Series opent het nieuwe seizoen naar goede gewoonte met twee testdagen op het Zuid-Franse circuit van Paul Ricard, waar bijna vijftig wagens de laatste voorbereidingen zullen treffen. Twee teams uit ons land maken de verplaatsing, met uiteraard Audi-fabrieksteam WRT, maar ook Boutsen Ginion Racing met de BMW M6 en de Lamborghini Huracan.
Grote verrassingen vielen er niet te noteren, al is het wel opvallend dat zowel Honda als McLaren aanwezig zijn met een exemplaar van de NSX GT3 Evo en 720s GT3 respectievelijk. Vermoedelijk is dat om te werken aan de Balance of Performance, maar enerzijds heeft Honda al een team in Blancpain GT (de samenwerking tussen RJN en Jenson Button) en is het vreemd dat McLaren nog geen team heeft aangeduid om te racen in het kampioenschap van SRO...

Entry List Test Blancpain GT
Entry List Test Blancpain GT
Door het succes van de Intercontinental GT Challenge sturen enkele constructeurs voortaan hun kat, om te beginnen met BMW, dat blij mag zijn dat Boutsen Ginion nog een exemplaar van de M6 GT3 aan de start brengt. Ferrari is nog een vraagteken - in Pro althans - terwijl ook Nissan zich concentreert op het IGTC en Lexus de handdoek in de ring lijkt geworpen te hebben. De laatste belangrijke afwezige is GRT Lamborghini, dat aantreedt in de 12 Uur van Sebring. FFF Racing, het tweede Lambo-team, is er in Frankrijk wel bij.

Het uithoudingsseizoen wordt op 13 en 14 april afgetrapt in Monza, de sprintcampagne begint op 4 en 5 mei in Brands Hatch. De Total 24 Hours of Spa blijft uiteraard het hoogtepunt van het kampioenschap.

Foto's: Blancpain GT SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Blancpain GT Series op maandag 11 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Testdagen Paul Ricard.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons