van der Horst

Billy Monger en Jérôme D'Ambrosio opgenomen in Extreme E Drivers Program

Jérôme D'Ambrosio
Jérôme D'Ambrosio
Nadat de Odyssey 21 zijn eerste publieke meters afwerkte tijdens het Goodwood Festival of Speed, zal het strijdros voor de Extreme E een nieuwe optreden uitvoeren tijdens de shakedown van de Dakar Rally in Saoedi-Arabië. Ondertussen wordt er achter de schermen ook niet stil gezeten en maar liefst twaalf nieuwe piloten werden aangeduid die de huidige dertien zullen vervoegen in het Extreme E Drivers Program. Net zoals in de reeds gekende kern zitten hier ook een aantal verrassende namen tussen, zoals onder meer de Portugees Antonio Félix da Costa, onze eigen Jérôme D'Ambrosio en de Britten Sam Sunderland en Billy Monger.
  • VR Racing
Billy Monger - Carlin
Billy Monger - Carlin
Sinds twee jaar kent iedereen het verhaal van Monger. De Brit verloor zijn beide benen na een crash tijdens een Formule 4 wedstrijd in Donington, maar laat ondertussen ook al twee jaar van zich horen op het circuit, ondermeer in de Formule 3 en de Euroformula Open. Dit seizoen mocht Monger ook voor de eerste keer juichen sinds zijn ongeval na een overwinning bij de prestigieuze Pau Grand Prix. Nu wil de jonge Brit zijn grenzen verder verleggen met de uitdaging die Extreme E heet.

Naast de vier bovengenoemde namen zullen ook Chris Ingram (rally), James Rossiter (Super GT), Loic Duval (DTM), Oliver Turvey (Formule E), Karun Chandhok (ex-Formule 1) en de twee Hongaarse rallypiloten Krisztián Szabó en Zoltán Bessenyey opgenomen worden in het programma.

Foto's: Racing International Photography - Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally Internationaal op donderdag 21 november 2019.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons