van der Horst

Binnenkort F1-races achter gesloten deuren?

Max Verstappen - Red Bull RB15
Max Verstappen - Red Bull RB15
De onzekerheid over de Coronacrisis voor de sportwereld blijft ook invloed hebben op het Formule 1-seizoen van 2020. Omdat grote evenementen mogelijk ook komende zomer verboden worden, evalueren de FIA en de teams de optie om wedstrijden achter gesloten deuren te organiseren. Dat meldt de BBC. Mogelijk start het seizoen op die manier in Silverstone.
  • Skylimit Events
Door de uitbraak van de Covid 19-pandemie zijn al acht Grote Prijzen op de Formule 1-kalender van 2020 uitgesteld of afgelast. Aangezien grote sportevenementen als het EK Voetbal (juni) en de Olympische Spelen (eind juli) al zijn verplaatst naar volgend jaar, lijkt het utopisch dat het Formule 1-circus al over twee maanden zou kunnen racen in normale omstandigheden. Daarom werd tijdens een crisisvergadering geopperd om het seizoen te beginnen met enkele wedstrijden achter gesloten deuren, om zo de economische impact van de crisis in te dijken.

Het seizoen 2020 start mogelijk op 19 juli in Silverstone, omdat zeven van de tien teams in de buurt van het Britse circuit gebaseerd zijn. Red Bull Racing zou de campagne graag al twee weken eerder starten bij hun thuiswedstrijd in Oostenrijk. De races in Canada en Frankrijk gaan zo goed als zeker niet door op hun oorspronkelijke datum.

Lewis Hamilton - Mercedes W11
Lewis Hamilton - Mercedes W11
Verder werd ook een verlaging van het maximumbudget voor 2021 - op dit moment 175 miljoen dollar - besproken. Het ziet ernaar uit dat de teams vanaf volgend seizoen slechts 150 miljoen dollar (138 miljoen euro) zullen mogen spenderen. Een voorstel om dat bedrag verder te verlagen naar 125 miljoen dollar werd afgewezen door de drie topteams, omdat dat bedrag een onevenwicht zou creëren tussen teams die alle onderdelen zelf ontwikkelen en teams die onderdelen kopen. Een voorstel om het nieuwe technische reglement uit te stellen naar 2023 werd afgewezen.

Foto's: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op dinsdag 7 april 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons