van der Horst

BK Rally gooit kalender 2024 op de schop

Cédric Cherain - Hyundai i20 N Rally2
Cédric Cherain - Hyundai i20 N Rally2
Een revolutie in het Belgische rallylandschap na een mislukt experiment in 2023. Dat is de bondige samenvatting van de kalender van het Belgian Rally Championship voor volgend seizoen. Het is een realistisch menu met zeven wedstrijden opgenomen in de 'Divisie 1', waaraan de deelnemers één wedstrijd van de 'Divisie 2' moeten toevoegen.
  • Skylimit Events
Na een grondige evaluatie afgelopen seizoen, werden uiteindelijk zeven wedstrijden opgenomen op de agenda van het Belgian Rally Championship 2024. De grootste slachtoffers zijn de TAC Rally en de Condroz Rally, die om uiteenlopende redenen van het toneel verdwijnen.

Er is met andere woorden geen sprake meer van de dertien rally's onderverdeeld in Championship- en Cup-wedstrijden, maar wel van een 'Divisie 1' en een 'Divisie 2'. De eerste divisie vormt de hoofbrok voor de rijders, die zes van de zeven resultaten kunnen inbrengen in hun eindafrekening. Wel moeten ze daaraan één resultaat toevoegen afkomstig uit de tweede divisie. De wedstrijden die worden opgenomen in die categorie, worden later bekendgemaakt.

 


Foto: Wilfried Geerts



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Belgian Rally Championship op woensdag 11 oktober 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons