van der Horst

TAC: Naar een duel Princen - Verschueren

Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
Komende zaterdag staat de TAC-rally op het programma. Dat is na de Rally van Haspengouw en de Spa Rally de derde manche van het BRC. Kris Princen verdedigt zijn koppositie in de BK-tussenstandn terwijl Vincent Verschueren op zoek gaat naar een twee op twee in Tielt.
Kris Princen - Skoda Fabia R5
Kris Princen - Skoda Fabia R5
Vorig jaar ging Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) in Tielt aan de haal met de winst. Het was meteen zijn eerste BK-overwinning na een spannend duel met Princen (Skoda Fabia R5). Dit jaar lijkt een rematch in de maak. Bij afwezigheid van onder meer Cédric Cherain en Adrian Fernémont ziet het er naar uit dat we naar een uitgesproken tweestrijd gaan.

Daarachter belooft het een heel open wedstrijd te worden tussen de rest van de R5-wagens en een armada Porsches. De Skoda's van Sébastien Bedoret, Robin Maes, Steve Matterne, Didier Duquesne, David Bonjean en Melissa Debackere mogen vooral van de Fiesta's van PJM Cracco en Achiel Boxoen wat weerwerk verwachten. Allen kunnen ze strijden om een stekje in de top vijf.

Tim Van Parijs - Porsche 997 GT3
Tim Van Parijs - Porsche 997 GT3
Bij droog weer mogen ook de Porsches niet onderschat worden en kunnen ze zich wellicht mengen in de strijd om het podium. Niet vergeten dat Tim Van Parijs vorig jaar het podium vervolmaakte. Van Parijs, Kevin Abbring, Chris Van Woensel, Patrick Snijers en Gunther Monnens kunnen door hun onderlinge strijd ook heel ver geraken in de algemene stand.

Eindelijk dient er zich ook wat volk aan bij de Juniors met Grégoire Munster, Jean Dilley, Thibaud Mazuin, Gilles Pyck en Tobias Brüls. Jelle Vermeire is junior af, maar kan zich wel mengen in de strijd om winst in R2.

De TAC telt ook mee voor de M-Cup waar Mats van den Brand torenhoog favoriet is maar best rekening houdt met onder meer Franky Boulat en thuisrijder Kurt Braeckevelt. Bij de historics maakt Paul Lietaer zijn langverwacht debuut met de Opel Manta 400. Benieuwd of hij de strijd kan aangaan met de Ford Sierra van Stefaan Stouf.

Om 8 uur rijden de wagens voor het eerst over het podium. Veertien gladde proeven wachten de rijders op. Tien uur later kennen we de winnaar.

Foto: RIP - Sandro DelaereDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op woensdag 4 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons