van der Horst

Wallonie: Opgave Guillaume de Mévius en Louis Louka na crash

Guillaume de Mévius en Louis Louka - Peugeot 208 T16
Guillaume de Mévius en Louis Louka - Peugeot 208 T16
Guillaume de Mévius en Louis Louka zullen de finish van de Rallye de Wallonie niet halen. Een crash in de zevende klassementsrit resulteerde in een opgave.
  • Oeste Kart
De vertegenwoordigers van het RACB National Team rekenden op de wedstrijd aan de oevers van de Maas om de negatieve spiraal waar ze al enkele weken in vertoeven te doorbreken. Na een moeilijke start van de rally wist Guillaume de Mévius op zaterdag wat vertrouwen te winnen. Tot de fout in de zevende proef van de Rallye de Wallonie.

“Bij het uitkomen van een bocht kon ik niet vermijden dat we achterstevoren draaiden”, legt de rijder van de Peugeot 208 T16 uit. “We raakten de berm, wat de radiator doorboorde. Zonder water in de motor was het beter om het daarbij te laten.”
“We zitten duidelijk in een fase waar de dingen gewoon niet lukken”, stelt Wim Doms, woordvoerder van Peugeot België-Luxemburg. “We zullen niet met de vinger wijzen, wel alle elementen rustig analyseren om nadien met een schone lei te kunnen herbeginnen.”

RACB National Team pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zondag 29 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Wallonië.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons